Innovia 4 mağdurları Esenyurt'ta toplandı!
Yeşil GYO’nun imzasına sahip Innovia projesinin birinci, ikinci ve üçüncü etaplarında 9 bin 100 konut teslim edilirken projenin dördüncü etabından konut satın alanlar, mağdur edildi. 2015 yılında tamamlanması planlanan projede, teslimler hala yapılmadı.
İstanbul Esenyurt'taki Yeşil İnşaat tarafından teslim edilemeyen dairelerini almak amacıyla buluşan onlarca yurttaş bir araya geldi. Evrsensel'de yer alan habere göre; Innovia 4 önünde buluşarak eylem yapan mağdurlar, "Evlerimiz çürüyor. Bunlar milli servet, devletten yardım bekliyoruz" pankartını açtı. Eylemi Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de destekledi.
"YASA TEKLİFİ SUNACAĞIZ"
Burada konuşan CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, yurttaşların sorunlarının çözümüyle ilgili ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "Önemli olan vatandaşlar nasıl ev sahibi olacağı. Bir an önce bu inşaatların bitirilmesi ve evlerine kavuşması için elimizden geleni yapılmayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştireceğiz ve bir yasa teklifi hazırlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu yasa teklifini sunacağız. Hep birlikte çözümler üretmek için çalışmalar yürüteceğiz. Çözümsüz sorun yoktur. Vatandaşlarımız, ev sahibi olalım derken dert sahibi oldu. Sorunu takip edeceğiz, bu sorun çözülen kadar hem burada ve hem de TBMM'de vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise şu ifadeleri kullandı: ''Bu sorunu geçmişten biliyoruz. Bunun telafisi imkansız sorunlar yaratacağını daha önce defalarca paylaştık. Burada bir buçuk emsalik yerler iki buçuk emsale çıkarılmış belediyeden. Daha sonra müteahhit, beledeyiden beş emsale kadar izin almış. Müteahhit on emsal yapmış, on beş emsal satmış. Bir kaç tipli sorun var. Bu sorunun belediye tarafından tek başına çözümü imkansızdır."
"ELİMİZDE, AVUCUMUZDA OLANLARI YATIRDIK, MAĞDURUZ"
Uzun zamandır mağdur olan vatandaşlar evlerini, arabalarını, çocuklarının geleceğini yatırdıkları evleri bir türlü teslim alamadılar. Mağdur Habay Özgür, 2011 yılında daireyi aldıklarını, borçları olmadığını ifade ederek "Bütün borçlarımız bitmesine rağmen hala evlerimizi bize teslim etmediler, bizimle görüşmüyorlar. 'Gidin kime şikayet ederseniz edin' diyorlar. Elimizde avucumızda olanları buraya yatırdık, şimdi mağduruz. Dava açtım, davayı kazandım. İstinafa gitti, iki yıl oldu. Oradan da sonuç çıkmadı. Yargı, devlet, şirket tarafından mağdur edildik. Hiç kimse yardım etmiyor. Yargı süreci devam ediyor, mahkeme sonucunu bekleyeceğim. Komisyon kuruldu. Onun peşinden de koşacağım" diye konuştu.
Nazan Şahin ise, "2013 yılında senetler aldık. Borçlarımızı bu süreçte ödedik. Beş yıldır evlerimizin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Mağdur durumdayız. Devletimiz el atmalı. Geç kaldım, hukuki süreç için çok pişmanım. Hukuki süreç başlatmayı bekliyoruz. Bütün herşeyimizi, varımızı yoğumuzu buraya yatırdık. Vekilimizin dediği gibi ev sahibi olalım derken, dert sahibi olduk " açıklamasında bulundu.