06 / 05 / 2024

İnoksan, üretimde gıda güvenliğini önemsiyor!

İnoksan, üretimde gıda güvenliğini önemsiyor!

Üetimlerinde insan sağlığı ve gıda güvenliğine büyük bir özen gösterdiklerini vurgulayan Emre Varlık, "Toplum sağlığı için personel eğitiminden uygulamasına kadar güvenilir mutfaklar kurmaya özen gösteriyoruz" dedi



Profesyonel bir mutfak için hazırlıktan pişirmeye, servisten bulaşıkhane ünitelerine kadar yüzlerce çeşit endüstriyel mutfak ekipman ve cihazın üretimini gerçekleştirdiklerini söyleyen İnoksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Varlık, üretimlerinde insan sağlığı ve gıda güvenliğine özen gösterdiklerinin altını çizdi. Gıda güvenliği ve toplum sağlığının tüm ülkelerde stratejik öneme sahip konuların başında yer aldığını vurgulayan Emre Varlık, Türkiye'de 1980 sonrasından itibaren gelişimi hız kazanan turizm sektörünün, bugün Türkiye'nin küresel rekabette en önemli güçlerinden biri olduğunu söyledi. Turizm sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için bazı standartların korunmasının daha fazla önem kazandığını ifade eden Varlık, "Misafirlerinize mükemmel bir deniz, kusursuz bir otel konforu sunabilirsiniz. Ama yeme içme hizmeti verilirken gıda ile ilgili her hangi bir olumsuzluk, telafisi zor ve geri dönülemez sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle gıda güvenliği ve toplum sağlığı tüm ülkelerde stratejik öneme sahip konuların başında yer alıyor. Bu noktada imalatlarımızın stratejik öneme sahip olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bu önem çerçevesinde, standartların oluşturulması ve sistemin kurulması için HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sisteminin etkin olarak kullanılmaya başlandığını, fakat henüz Türkiye'de sistemin yayılma noktasında olduğunu kaydeden Varlık, "Gıdanın işlendiği yerlerin standartlara uygun olmasının yanında uygun pişirme ve saklama koşulları da önemli. Standartlara uygun olarak sergilenmeyen yemekler, bulaşıkların doğru bir şekilde yıkanmaması, gıdaların uygun olmayan şekillerde bekletilmesi ve standart dışı dolaplarda saklanması konusundaki yetersizlikler toplum sağlığını direkt etki eden faktörler arasında bulunuyor. Bu açıdan toplum sağlığı için personel eğitiminden uygulamasına kadar 'güvenilir mutfaklar' kurmak önemli" ifadesini kullandı.

İnoksan'ın endüstriyel mutfak alanında Türkiye'nin en büyük firmalarından biri olduğunu dile getiren Varlık, firmanın pastacılık sektöründen, hazır yemeksanayine, otel ve tatil köylerinden restoranlara kadar tüm mutfaklara uygun ürünler geliştirdiğinden bahsetti. Daha hızlı soğutan ve daha az enerji tüketen yeni seri soğutucu sistemlerini de piyasaya sundukları bilgisini veren Varlık, yeni nesil sistemlerin yükseklik, derinlik ve genişlik alternatifleriyle bulunduğu her mekâna rahatça uyum gösterme özelliğine sahip olduğunu ifade etti. Yenilenen yapısıyla sınıfındaki diğer markaların ürünleri arasında öne çıkmayı hedefleyen İnoksan'ın, depo ve tezgâh tipi buzdolaplarında kullandığı malzeme ve üretim süreçlerindeki uzmanlığı ile doğa dostu teknoloji vaat ettiğini vurgulayan Emre Varlık, "Soğutucu sistemlerin yalıtımında HACCP standartlarına uygun, HCFC içermeyen poliüretan, depo tipi soğutucularda ise geniş iç hacim ve servis kolaylığı sağlayan monoblok soğutma sistemi kullanılıyor" dedi.

Beş kıtaya ihracat

İnoksan'ın, sektörün dünyaya açılan penceresi konumunda olduğunu dile getiren Emre Varlık, beş kıtaya ihracat yapan firmalarının altı büyük ilde bölge müdürlüğü bulunduğunu, 60 farklı yabancı firmanın da temsilciğini yaptığını aktardı. Varlık, "Profesyonel bir mutfak için hazırlıktan pişirmeye, servisten bulaşıkhane ünitelerine varan yüzlerce çeşit endüstriyel mutfak ekipman ve cihazı üreten İnoksan, bununla birlikte sayısı 4 bine varan yardımcı mutfak malzemeleriyle de kafeteryadan fast food ve bar ekipmanlarına kadar bir tesisin mutfak, restoran ye barında bulunması gereken tüm ürün ve aksesuarları bünyesinde barındırıyor. 1980 yılında endüstriyel mutfak sektörüne girerek küçük bir atölyede üretime başlayan firmamız, bugün 20 bin metrekare kapalı alanda kurulu teknolojik bir mutfak üssü haline geldi. Türkiye'ye yayılmış geniş dağıtım ağı ile birlikte 80 yetkili teknik servis ağına sahip olan firma, açık büfe ve servis hatları, medikal ürünler, soğuk odalar ve çamaşırhane alanındaki faaliyetlerine de devam ediyor" şeklinde bilgi verdi.

DÜNYA


Geri Dön