09 / 05 / 2024

İnşaat 2010'un lider sektörü olacak

İnşaat 2010'un lider sektörü olacak

Ekonomide peş peşe gelen olumlu veriler iş dünyasının morallerini yükseltti



2010 yılının Türkiye açısından çok önemli bir yıl olacağını belirten Örnek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, her sektörde canlanma yaşanacağı gibi inşaat sektörünün yine lider olacağını söyledi. Başakşehir'de villa ve konut yapan şirketin patronu ev almak için 'tam zamanı' olduğuna dikkat çekti.

17 yıldır Küçükçekmece ve civarında konut sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatan Sulu, 2000 yılından beri Başakşehir'e odaklandıklarını belirtti. İnşaatı devam eden ve satışları süren Başakşehir Konakları hakkında bilgi veren Selahattin Sulu, projenin 80 daire, 54 villadan oluştuğunu vurguladı. Yeni Örnek İnşaat olarak projelerinde Türk aile yapısına uygun, çocukların oynayabileceği, anne ve babaların çocuklarını korkmadan evden dışarı bırakabileceği konutlar yapmak için uğraş verdiklerini söyleyen Sulu, Başakşehir Konakları'nda fiyatların 150.000 TL'den başladığını anlattı. Firma olarak kişiye özel ödeme planı oluşturduklarını ve konutları sıfır faizli kredi imkanı ile sattıklarını anlatan Sulu, 8 ay önce başlayan projenin yüzde 70'inin bittiğini ve 2010'un Ağustos ayında tamamlanacağını ifade etti.

Türkiye'de konut almanın her zaman kârlı olduğunu ve 2010 yılının inşaat sektörünün altın yılı olacağına değinen Sulu, "Projelerde artık sadece oturulacak ev alınmıyor, bir yaşam standardı alınıyor. Aileler yaşayacakları evlerini alırken öncelikle çocukları için güvenli oyun alanlarına, eğitim kurumlarına, sosyal ve kültürel alanlara yakınlığa ve ulaşım imkanlarına bakıyorlar." şeklinde konuştu. 2009 yılının son çeyreğinden itibaren konut fiyatlarının tam değerine oturduğunu ve konut alıcılarının bu fırsatı iyi değerlendirip bir ev sahibi olmalarını isteyen işadamı, Başakşehir Konakları'yla ilgili çok güzel talep aldıklarını belirtti.
Zaman


Geri Dön