08 / 05 / 2024

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yükseldi!

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yükseldi!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 artış kaydetti. 



Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın Aralık ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan verilere göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, geçen yıl aralıkta, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,8 yükseliş gösterdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi ise Aralık 2018'de bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

Sanayi ve inşaat endeksleri

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksine bakıldığında, geçen yıl aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış kaydedildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1 düşüş gösterdi. 

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, Aralık 2018'de ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı.


Geri Dön