10 / 05 / 2024

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.



Yurt dışında ve yurt içinde bir çok projeye imza atan ve Coşkun Yılmaz’a ait olan Kayı İnşaat ve Bilyap İnşaat geçen yıl konkordato talebinde bulunmuştu. ParaAnaliz sitesinde yer alan habere göre iki şirket için iflas kararı geçtiğimiz hafta görülen duruşmada çıktı.

SÜRE TALEBİNDE BULUNDU

İstanbul Anadolu Üçüncü Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, şirketlerden alacağı olan çok sayıda alacaklının vekili katıldı. Şirket avukatı Asil Evirgen savunmada, mahkemeden süre talebinde bulunurken, şirketin sahibi Coşkun Yılmaz ise avukatının talebini yineledi.

EN BÜYÜK ALACAKLILAR BANKALAR

Kayı İnşaat ve Bilyap'tan en fazla alacağı olanlar arasında Akbank ve Vakıfbank bulunurken, her iki banka avukatları şartların oluştuğunu belirterek her iki şirket için de iflas kararı verilmesini istedi. Denizbank avukatı şirkete süre verilmesini isterken Ziraat Katılım ve Türkland Bank avukatları ise kararı mahkemeye bıraktı.

BORCU 1.9 MİLYAR LİRA

Mahkemenin atadığı komiser heyeti de duruşmada görüşlerini paylaştı. Komiser heyeti her iki şirketin de borca batık olduğunu belirtirken, şirketin  bankada 17 milyon euro parası bulunduğunu ayrıca 69 milyonluk liralık 5-6 taşınmaz ve 4,9 milyon lira değerinde araç sahibi olduğunu kaydetti. Heyetin verdiği bilgiye göre şirketlerin toplam borcu ise 1,9 milyar lira.

İKİ ŞİRKET İÇİN DE İFLAS KARARI

Mahkeme, Kayı İnşaat ve Bilyap İnşaat Enerji A.Ş için 16 Aralık 2022 tarihi itibariyle iflas kararı verdi. 1991 yılında endüstriyel bina inşaatıyla faaliyetlerine başlayan Kayı İnşaat, 1994 yılında yurtdışına açılmıştı.

Türkmenistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Cezayir, Ukrayna, Litvanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Irak ve Libya’da yüzlerce projede yer alan şirket dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına girmişti.

 

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Putin'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'alt yapı' açıklaması!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön