04 / 05 / 2024

İnşaat faaliyetlerindeki hareketlenme sektörü nasıl etkileyecek?

İnşaat faaliyetlerindeki hareketlenme sektörü nasıl etkileyecek?

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin hazırladığı ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi 2022 Şubat Ayı Raporu açıklandı. İşte merak edilen raporla ilgili detaylar...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından her ay açıklanan Hazır Beton Endeksi sektörle ilgili merak edilen gelişmeleri ortaya çıkarıyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün en temel girdileri arasında yer alan ve aynı zamanda üretiminden sonra kıza zaman içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks merakla bekleniyor.

İnşaat faaliyetlerindeki hareketlenme sektörü nasıl etkileyecek?

THBB Hazır Beton Endeksi’nin 2022 Şubat Ayı Raporu’nda paylaşılan detaylara göre, söz konusu bütün endekslerde Şubat 2022'de, Ocak 2022'ye kıyasla bir yükseliş olduğu görünüyor. Ocak 2022'de son 20 ayın en düşük değerini gören faaliyet endeksi, eşik değerin üstüne tırmanıyor. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi de eşik değerin hemen üstüne çıktı. Yine merakla beklenen verilere göre, güvendeki yükselmeye rağmen beklentinin en düşük değere sahip endeks olarak kalması da dikkat çekiyor. Yine merakla beklenen verilere göre,  Birleşik Hazır Beton Endeksi, faaliyet ve güvendeki artış ile beraber yükseliş göstermiş fakat eşik değerin hemen altında kaldı.

Geçen senenin aynı ayına bakıldığında da geçen senenin aynı ayına göre 2022 Şubat'ta faaliyet hariç diğer endekslerde bir gerileme görülüyor. Yine merakla beklenen veriler masaya yatırıldığında Şubat'ta faaliyette sınırlı bir yükseliş ortaya çıktı. Söz konusu endeksler içinde özellikle beklenti düzeyinin geçen seneye göre oldukça düşük kaldığı görülüyor.

Peki inşaat güven endeksi ne oldu? İşte merak edilen detaylar...
 


Geri Dön