29 / 04 / 2024

İnşaat firmaları İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapacak!

İnşaat firmaları İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin, yeni kent merkezi olarak belirlenen İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.



İZMİR Büyükşehir Belediyesi'niıı gökdelenler bölgesi olarak tespit ettiği kentin geleceğini etkileyecek en önemli planlama çalışmalarından biri olan Turan-Alsancak liman arası Yeni Kent Merkezi Planı adım adım hayata geçiyor. 550 hektarlık alam kapsayan Yeni Kent Merkezi'ne yeni yapılar hızla yükseliyor. Arka arkaya başlayan projeler ve patlayan talep, pek çok yatırımcının rotasmı değiştirdi. Bölgede arsa fiyatları yükseldi. 


Alsancak Liman, Bayraklı, Salha ne, Turan ve Halkapınar bölgesini kapsayan İzmir'in yeni kent merkezi, sadece yerli yatırımcının değil, İstanbul ve Ankaralı güçlü yatırımcıların yanı sıra yabana yatı nmcıların da dikkatini çekmeye başladı. İzmir'e yatırım yapmak isteyen dev firmalar, yüz milyonlarca dolarlık projeleri hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bugüne kadar 1,5 milyar dolar değerinde 13 projenin hayata geçtiği bölgede rezidans, AVM, iş merkezi ve otel yatırımlarına odaklı yeni projeler inşa edilecek. 


İzmir'in gökdelenler bölgesi olarak planlanan Bayraklı Turan'da Rönesans, Tekfen, Folkart, Sur Ya+ pı, Türkerler, Megapol ve Avcılar inşaat'm da aralarında olduğu çok sayıda firma projeye başlamak için gün saüyor. 


YENİ GÖKDELENLER YOLDA 

Rönesans Holding, toplam maliyeti 1 milyar doları bulacak Turan ve Konak karma projelerini hayata geçirirken, Sur Yapı eski Turyağ fabrika arazisinde içinde marinası da olan projeye başlayacak. AVM, rezidans, ofis ve otelden oluşacak projenin 600 müyon dolara mal olması bekleniyor. Avcüar İnşaat da bölgede yapacağı 4 farklı projeye 200 müyon dolar yatırmayı planlarken, Tariş ise  TOKİ  ile birlikte 300 müyon dolarlık Tariş Tower projesini inşa edecek. Folkart Yapı Halkapınar'da 500 müyon dolar değerindeki İzmir'in en uzun kulesine, Megapol İnşaat ise yine aynı bölgede Çarşı Kule'ye imzasını atacak. Türkerler İnşaat daAlsancak'ta 400 milyon dolar değerinde bir projeye imza atacak. Egesel İnşaat ve Tanyer İnşaat UeAlaçatı Gayrimenkul firmaları da Bayrakh'da konut ağırlıklı yatırım yapmaya hazırlanıyor. 


Sözcü


Geri Dön