27 / 04 / 2024

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır betonda fahiş artışların tespit edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özellikle beton fiyatlarında bu durum konuşuluyor. Buna izin veremeyiz. Başka yerde 1 TL’yse deprem bölgesinde 10 lira ceza vereceğiz” şeklinde konuştu.



Hükümetin fahiş fiyat artışları ile mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Son zamanlarda alınan önlemler, kesilen cezalar ve diğer engellemeler ile otomotiv piyasasında meydana gelen spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Kısa zaman önce araç kıtlığı nedeni ile fiyatlara zam yapan firmalar şimdi bir bir kampanyalarda yüzde 10-20 indirimler yapıyor. Benzer durum, ev ve kira artışlarında da meydana gelmişti. Bu doğrultuda, kira artışına tavan fiyat uygulaması getirilmişti. Bunun yanı sıra, fiyatların ilan siteleri aracılığıyla suni artışının önüne geçmek için ek önlemler devreye alınmıştı.

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

ÖZELLİKLE HATAY VE ADIYAMAN’DA

Son zamanlarda çimento ve hazır beton sektöründe dengesiz fiyat hareketlerine yönelik şikayetler de artmaya başladı. Önceki gün Malatya’da Fikir Sofrası etkinliğine katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın gündeminde de bu konu vardı. Özellikle depremin etkilediği 11 ilden Hatay ve Adıyaman’da fahiş fiyat konusundaki uygulamaların varlığını tespit ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Eğer gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Başka bir bölgede ceza 1 TL’yse deprem bölgesinde 10 TL yapacağız. Deprem ortamının fırsatçılık için kullanılmaması gerekiyor. Bu durum asla kabul edilemez. Buna izin veremeyiz. Bu konuda önlem alacağız.”

İnşaat fırsatçılarına tam 10 kat ceza! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz uyardı!

YÜZDE 40’A VARAN ÖZEL ZAMLI TARİFE

Öte yandan, beton fiyatlarındaki fahiş fiyatlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu ise bazı uygulamalarda kendi şehirlerinde özel yüzde 30-40 seviyelerine varan zamlı fiyatlarla karşılaştıklarını ifade etti. Özellikle beton fiyatlarındaki fahiş fiyatlara vurgu yapan oda başkanları bu durumun şehirlerin tekrar ayağa kalkması hususundaki en büyük engellerden biri olduğunu ifade etti.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

Süte dev zam geldi! Artış zincir marketlere yansımaya başladı! BİM, ŞOK, Migros, A101...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’


Geri Dön