01 / 05 / 2024

İnşaat işçileri sendika girişimi talepleri için kampanya başlattı!

İnşaat işçileri sendika girişimi talepleri için kampanya başlattı!

İnşaat İşçileri Sendika Girişimi, talepleri için imza kampanyası başlattı. Eyleme aileleriyle katılan işçiler, Boğa heykelinden Kadıköy Vapur Iskelesi' ne yürüyerek, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganları attı.



İstanbul Kadıköy'de eylem yapan işçiler, "İnşaat işçisi köle değildir" dedi. Talepleri doğrultusunda imza kampanyası başlatan İnşaat İşçileri Sendika Girişimi, dün bu talepleri ve kampanyayı duyurmak için İstanbul Kadıköy'de eylem düzenledi. Eyleme aileleriyle katılan işçiler, Boğa heykelinden Kadıköy Vapur Iskelesi'ne yürüdü. İşçiler, yürüyüş sırasında "Yaşasın sınıf dayanışması", "İnşaat işçisi köle değildir" sloganları attı. 


Burada açıklama yapan İnşaat İşçileri Sendika Girişimi Başkanı Mustafa Adnan Akyol, "Torba yasalarla işçi sınıfının tümüne dayatılan esnek, güvencesiz çalışma; inşaat sektöründe yıllardır kalıcılaşmış, kural haline gelmiştir" dedi. 

Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu canice ve insanlık dışı çalışma koşullarına derhal son verilmelidir! Biz köle değiliz! Ölümlü iş kazasının yaşandığı şantiyeler derhal kapatılmalı, buna neden olan inşaat patronlarının bu alanda faaliyet yürütmeleri yasaklanmalıdır." Bu çalışma koşullarında hiçbir inşaat işçisinin emekli olma şansının olmadığını vurgulayan Akyol, "Emeklilik prim gün sayısı aşağıya çekilmeli, primi dolduranın emekliliğinin önündeki engeller kaldırılmalıdır" diye konuştu. 


İmza kampanyasının ardından Meclis'e gideceklerini belirten Akyol, işsizlik sigortasında son 120 günün kesintisiz olarak yatırılması şartının kaldırılmasını da istedi. Akyol, "Bu talepler, bizlerin en azından nefes almamızı sağlayacak" dedi. 


Birgün


Geri Dön