29 / 04 / 2024

İnşaat izni dilekçesi örneği!

İnşaat izni dilekçesi örneği!

İnşaat yapılabilmesi için, bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile belediyeye başvuruda bulunularak inşaat izninin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni dilekçesi nasıl yazılır? İşte inşaat izni dilekçesi örneği..



İnşaat izni dilekçesi örneği!

İnşaat yapılabilmesi için, bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile belediyeye başvuruda bulunularak inşaat izninin alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı olarak da bilinen bu izin,  belediye sınırları içinde  kalan yerlerde inşa edilecek yapılar için Belediye  İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik hükümleri ile, yapı sahibi, yapı müteahhidi, şantiye şefi, tüm proje müellifleri ve yapı denetim kuruluşu yetkilisi, denetim sorumlusu mimar veya mühendisin imzaları alınarak usulüne uygun olarak düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor.


Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gerekiyor. Peki Yeni inşaat izni dilekçesi nasıl yazılır?


İnşaat izni dilekçesi örneği..


T.C

....... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

 

 

......... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, vetapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı

taşınmaza yeni inşaat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 

 

 ....../......./20....

 

 

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

 -Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

 firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.................................

............................................

............................................

Telefon:..............................


İnşaat izni nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön