30 / 04 / 2024

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı! Sektörde gerileme devam ediyor!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı! Sektörde gerileme devam ediyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. İşte detaylar...



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. Verilen detaylara göre, Bileşik Endeks’te Eylül'de erken başlayan gerileme mevsimsellik etkisiyle kasım ayında da devam etti.

Yine verilen detaylara göre, özellikle dış pazarlardaki ve ihracattaki daralma artan bir durgunluğu işaret ederken iç pazar, göreceli olarak hareketliliğini de koruyor. Merakla beklenen Seçim yaklaşırken iç pazara yönelik destek de bekleniyor.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı! Sektörde gerileme devam ediyor!

Endekste durağanlaşma belirginleşti

Aktarılan detaylara göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi kasım ayında sınırlı ölçüde geriledi. Kasım'da faaliyetlerde sınırlı düşüş yaşanırken güven ve beklentilerdeki zayıflama sürdü. Yine verilen bilgiye göre, bu dönemde iç ve özellikle dış talepteki daralma güven ve beklentileri de sınırladı.

Bileşik Endeks Kasım'da da 0,26 puan geriledi ve 69,52 puanla pandemi sonrası en düşük seviyelerine geriledi. Aktarılan detaylara göre, mevsimsellik ve pazarlardaki koşulların bozulması da düşüşte etkili oldu. Küresel yavaşlama ve içerideki riskler yeni bir zayıflama dönemi de başlatmış oldu.

2022 yılının son aylarında iç ve dış talepteki daralmalar önümüzdeki aylarda faaliyetlerde de düşüşler olacağını da göstermiş oldu. Yine verilen bilgilere göre, ekonomik ve finansal koşulların Bileşik Endeksi sınırlaması bekleniyor.


Geri Dön