05 / 05 / 2024

İnşaat malzemeleri sektöründe yatırımlar hızlandı!

İnşaat malzemeleri sektöründe yatırımlar hızlandı!

Zonguldak´ta, son 2 yılda açılan 10 fabrikanın tamamı Ereğli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) hayata geçirilerek istihdama katkı sağlandı



AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentten göçün önlenmesi için özel sektör yatırımlarının çekilmesine yönelik çalışmalar sonrasında özellikle 2002´den itibaren madencilik, orman ürünleri, gıda, tekstil, demir çelik, gemi inşa, inşaat malzemeleri ve seramik gibi sektörlerde yatırımlar hızlandı.
        
Temeli 24 Mayıs 2003´te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ereğli´de atılan Tersaneler Bölgesinin faaliyete geçmesiyle sağlanan istihdamın yanı sıra ücretsiz tahsis edilen Hazine arazilerinde kurulan fabrikalar ile OSB´lerin faaliyete geçmesiyle de yeni iş imkanları oluştu.
        
Yaşanan ekonomik krizle birlikte duraklayan yatırımlara rağmen Ereğli OSB´de, özellikle metal sektöründe iki yılda 10 yeni fabrika hayata geçirilerek 202 kişi istihdam edildi.
        
OSB Bölge Müdürü Tuncay Turan, 1995´te kurulan sanayi bölgesinde, 2000´de başlayan altyapı çalışmalarının 2008´de tamamlandığını söyledi.
        
Altyapı çalışmalarının ardından fabrika kurma izni verildiğini anlatan Turan, şöyle dedi:
        
"2008´de 5 fabrikanın üretime geçtiği ve 67 kişinin çalıştığı OSB´de, son iki yılda yaşanan ekonomik krize rağmen 10 firma üretime başladı. 202 işçinin istihdam edildiği fabrikalarda dikişli ve çelik boru, galvanizli sac, prefabrik çelik yapı imalatı ve montajı, konteyner üretimi ve sac kesme-bükme işlemleri yapılıyor. Bölgede 13 tesisin yapımı da devam ediyor. Bunların da 4´ü ekim ayında üretime geçecek. Ekonomik krize rağmen firmalar yatırımını sürdürüyor."
        
Turan, OSB´nin en önemli ihtiyacının arıtma tesisi olduğuna işaret ederek, "OSB yollarının asfaltlama işlemini de müdürlüğümüzce yapmaya karar verdik. Kredi müracaatıyla ilgili bakanlıktan onay geldi" dedi.
AA

Geri Dön