04 / 05 / 2024

İnşaat malzemelerinde bir aylık inanılmaz fark ortaya çıktı

İnşaat malzemelerinde bir aylık inanılmaz fark ortaya çıktı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi sonuçlarına göre; nisan ayında 3,26 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleşirken, miktar olarak 5,91 milyon ton rakamına ulaşıldı.



Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, inşaat malzemeleri sanayi ihracatında mart ayındaki tarihi rekorların ardından yüksek performans nisan ayında da sürdü. İhracatta değer ve miktar olarak endeksin ölçülmeye başlandığı Ağustos 2013 tarihinden bu yana en yüksek ikinci aylık sonuçları elde edildi. Nisan ayında 3,26 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleşirken, miktar olarak 5,91 milyon ton rakamına ulaşıldı. Miktar olarak 2021 yılı mart ayından bu yana en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı.

SAVAŞIN ETKİLERİNİN GECİKMELİ HİSSEDİLMESİ BEKLENİYOR

Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin arttığı nisan ayında, pazarlardaki toparlanmanın yanı sıra Türkiye’ye yönelik ilave talep de ihracat performansını destekledi. Savaşın etkilerinin ihracatta gecikmeli olarak hissedilmesi bekleniyor.

 İnşaat malzemelerinde bir aylık inanılmaz fark ortaya çıktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön