01 / 05 / 2024

İnşaat malzemesi ihracatı rekor kırıyor!

İnşaat malzemesi ihracatı rekor kırıyor!

Intermax Logistics, Avrupa’ya taşıdığı inşaat malzemelerini yüzde 30 artırmayı hedefliyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, İnşaat malzemesi ihracatının rekor kırdığını belirterek önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Tüm dünyayı etkisi altın alan pandemi sonrası inşaat faaliyetlerindeki toparlanma, Türkiye’nin ihracatına da yansımış oldu. Türkiye İMSAD verilerine göre inşaat malzemesi ihracatı 2022 yılında yıllıklandırılmış bazda art arda 7 ay rekor tazeledi. İnşaat malzemeleri ihracatı Ocak-Temmuz döneminde de yüzde 23,3 artarak 20 milyar 250 milyon dolara yükseldi. Yine verilen detaylara göre, ihracattaki rekor seviyeler, inşaat malzemesi lojistiğine duyulan ihtiyacı da artırmış oldu.

İnşaat malzemesi ihracatı rekor kırıyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, inşaat malzemeleri taşımacılığında uzmanlaşmış olan Intermax Logistics de bu sene sonuna kadar Avrupa’ya inşaat malzemesi taşımalarını yüzde 30 artırmayı planlıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, inşaat sektöründeki müşterilerine, daha etkili çalışmalarını sağlayacak olan hızlı ve pratik lojistik çözümler sunduklarını dile getirtdi. Yandan ve üstten yüklenebilen ekipmanlar sayesinde inşaat malzemesi ihracatçı ve ithalatçılarının her türlü lojistik ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini kaydeden Çelikel, sektöre yönelik taşımalarını, malzemenin türüne göre özel donanımlı araçlar, ekipman ve uzman personelle yürüttüklerini dile getirerek, parsiyel ve komple taşımacılığa ek olarak talebe göre depolama hizmeti de verdiklerini söyledi.
 

İnşaat lojistiği hassasiyet istiyor

 

Savaş Çelikel yaptığı açıklamada inşaat malzemelerinin lojistik süreçlerinde zamanında teslimat kadar gerekli donanımın da çok önemli olduğuna değinerek, aksi takdirde farklı ürünlerde kırılma ve hasar oranları ciddi şekilde artabileceğini söyleyerek, bunun da lojistik firması, alıcı ve satıcı açısından büyük zararlara yol açabileceğini dile getirdi.


Geri Dön