22 / 06 / 2024

İnşaat mühendisinden çarpıcı açıklamalar! Küçükçekmece'deki bina neden çöktü?

İnşaat mühendisinden çarpıcı açıklamalar! Küçükçekmece'deki bina neden çöktü?

İstanbul Küçükçekmece’deki dört katlı bir bina kendiliğinden çöktü. İnşaat mühendisi Atakan Bakılan'dan konu ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar geldi. İşte o paylaşım...



İstanbul Küçükçekmece’de bulunan dört katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Binada yaşayan bir kişi yaşamını yitirirken, ikisi ağır sekiz kişi yaralandı. 

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan'dan depreme bile gerek kalmadan kendiliğinden çöken bina ile ilgili bir paylaşım geldi. Atakan Bakılan, Küçükçekmece'deki binanın neden çöktüğünü açıkladı.

Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden yaptığı paylaşımda Küçükçekmece’de çöken binanın bir kez daha inşaat işlerinin ülkemizde ne kadar büyük bir önem arz ettiğini gösterdiğini belirterek, binanın neden çöktüğünü açıkladı.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

Küçükçekmece’de çöken bina bir kez daha inşaat işlerinin ülkemizde ne kadar büyük bir önem arz ettiğini gösterdi. Bina kendi kendi çöküyor, deprem olmadan! Peki neden?

Yapı tek açıklıklı çok dar bir plana sahip. Buna rağmen üst katlarda konsol yapılmış. Ayrıca alt katta yumuşak kat oluşumu var. Gelelim asıl büyük soruna. Zaten 3 tane ciddi önlemler alınması gereken sorunu olan yapıya bir de en üst katta kaçak kat ilave edilmiş. 4 katlı yapı 5 kat olmuş. Yaklaşık yüzde 25 yük artışı! Muhtemelen özensiz inşaa edilmiş, dar ve konsollu olan yapının sabit yükü ciddi anlamda artınca bir süre sonra çöküyor maalesef.

Atakan Bakılan'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor!

Milli Emlak'tan 16 bin, 32 bin ve 50 bin TL'ye hem arsa hem de arazi fırsatı! 

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 


Geri Dön