26 / 06 / 2024

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 

Temmuz ayında emekli aylıklarına yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 aralığında zam yapılması ihtimaller arasında yer alıyor. Peki kim, kaç TL maaş alacak? İşte o son dakika rakamlar...



Milyonlarca emeklinin ve memurun dört gözle beklediği Temmuz zammında rakamların kesinleşmesi için son bir adım kaldı. Haziran enflasyonunun tahmin edildiği düzeylerde gelmesi durumunda işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 arasında zam uygulanacak. 

10 bin TL'lik en düşük emekli maaşına zam yapılıp yapılamayacağına ise iktidar karar verecek. Ancak henüz bu zam görünmüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) maaş ve aylıkların zam hesabında kullanılacak tüketici fiyat endeksini (TÜFE) ilk 5 ayda yüzde 22.72 şeklinde duyurdu. Haziran enflasyonunun yüzde 2.56’lık Merkez Bankası anket tahminlerini geçmesi durumunda yüzde 26’lık zam garantilenecek.

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; yapılan hesaplamalara göre, TÜFE haziranda yüzde 2 gelirse işçi emeklileri yüzde 25.2, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19.76 oranında zam almış olacak. 

Bu durumda en düşük memur maaşı 33 bin 983 TL'den 40 bin 698 TL'ye; 15 bin TL olan işçi emeklisinin aylığı da 18 bin 780 TL'ye yükselecek. 

TÜFE’nin yüzde 3 olması halinde ise ise işçi emeklisinin zammı yüzde 26.4’e, memur ve memur emeklisinin zammı yüzde 20.9’a yükselecek. 

Memur ve emeklileriyle işçi emeklileri arasındaki zam farkı, maaş formüllerinin farklı olması sebebiyle ortaya çıkıyor. İşçi emeklilerine gerçekleşmiş 6 aylık enflasyon kadar zam yapılıyor. 

Emekliye yüzde 26 zam müjdesi: Emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz maaşları belli oldu! 

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşı  en az enflasyon oranı kadar artmazsa 4 milyona yakın emeklinin sıfır veya resmi enflasyonun altında zamla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

"Milyonlarca emekli sıfır veya resmi enflasyonun altında zamla karşılaşabilir" diye konuşan Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"İşçi ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon oranında zam çantada keklik değil. Zam kök aylıklara yapılacağı için 10 bin liraya tamamlanan emekli maaşı en az enflasyon oranı kadar artmazsa 4 milyona yakın emekli sıfır ya da resmi enflasyonun altında zamla yüz yüze. 8 bin lira kök maaşı olan emekli şu an 10 bin TL alıyor. Yüzde 25 artış olursa aylığı 10 bin TL olur. Yani sıfır zam alır."

Yaptığı tahminler bir bir çıkan İslam Memiş şimdi de altının geleceği rakamı açıkladı! Bakın gram altın ne kadar olacak!

Mehmet Şimşek, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkacağını açıkladı! Uygulayan var mıydı? 

Mahkeme iki defa durdurmuştu: Kemerburgaz'da planlar yeniden askıya çıkarıldı! Dev arazide 5-6 katlı binalar yapılacak.!


Geri Dön