Genel

İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanları her sene daha da düşüyor!

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu yaptığı paylaşımda İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanlarının maalesef her sene daha da düştüğünü söyleyerek, söz konusu bu durumun zaten mesleğin günden güne azalan değerine darbe vuran kritik bir husus haline geldiğini belirtti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş bu sabah nihayet sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları bu sabah resmen açıklandı.

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/alper_kutlu üzerinden yaptığı paylaşımda İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanlarının maalesef her sene daha da düştüğünü belirtti.

İlk 20 binlik derecenin üstünü almayan İTÜ'nün geçtiğimiz sene 70 binleri aldığını dile getiren İnşaat Mühendisi Alper Kutlu söz konusu bu durumun zaten mesleğin günden güne azalan değerine darbe vuran kritik bir husus haline geldiğini belirtti.


İnşaat Mühendisi Alper Kutlu'nun paylaşımı şu şekilde:


Bugün üniversite sınavı sonuçları açıklandı. İnşaat Mühendisliği yerleştirme puanları maalesef her sene daha da düşüyor.

İlk 20 binlik derecenin üstünü almayan İTÜ, geçtiğimiz sene 70 binleri aldı.

Maalesef ülkemizde her şeye arz talep sebepli der hale gelindi. Ancak bu durum zaten mesleğin günden güne azalan değerine darbe vuran kritik bir husus haline geldi.

Mühendislerine değer vermeyen, onları eğitemez hale gelen, mezun olunca da piyasadaki hırsız müteahhitlerin eline emanet eden, regulasyonlarla bunları düzenleyemeyen bir ülke oluştu.

Her gece yastığa kafayı koyduğumuzda Deprem gerçeği ile uyuyan bir toplum olarak İnşaat Mühendisliği programlarının değeri ülkemiz için sadece bir mühendislik eğitimi vermek değil, milli güvenlik meselesidir.

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi: 

 

İstanbul en çok göç alan ve göç veren il oldu! İşte İstanbul'dan göç edenlerin tercih ettiği üç şehir!

Avrupakent GYO'nun portföy değeri 35 milyar TL'yi aştı: En değerli proje Forum Trabzon AVM oldu! 

Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço'dan ev sahibi açıklaması: 2 sene daha oturma hakkımız var!