27 / 04 / 2024

İnşaat Müteahhitlerinden KOMÜT'e ziyaret!

İnşaat Müteahhitlerinden KOMÜT'e ziyaret!

İMKON ve TİMFED (Tüm İnşaat Müteahhtileri Federasyonu )Genel Başkanı Tahir TELLİOĞLU Anadolu Müteahhitleri ziyaretleri kapsamında Konya Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.



İnşaat müteahhitlerinin sorunları ve alternatif çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette mesleki örgütlenmenin önemine değinen TELLİOĞLU" İnşaat sektörü adına hükümet organlarıyla görüşmeler yapan bazı sivil toplum kuruluşları Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmiyorlar. Sektör gerçeklerinden uzak sadece kendi rantlarına endeksli taleplerle görüşmeler yapan bu kuruluşların gayesi Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları,talepleri ve gelişmesi değildir. Sektörün ihtiyacı olduğu zamanlarda sesleri çıkmayan bu kuruluşların kendi menfaatlerinin olmadığı durumlarda Anadolu Müteahhitlerinin talepleriymiş gibi hükümet yetkilileriyle görüşmeleri gerçekçi bir yaklaşım değildir.


Türkiye ekonomisinin gerçek taşıyıcı kolonu Anadolu'da çalışan inşaatçılarımızdır. Anadolu'nun tamamını kapsayan sektör müteahhitleri ve temsilcileri bu rant merkezli kuruluşlardan büyüktür ve hükümetimizin bunu böyle göreceğine inancımız tamdır.


Anadolu'daki gerçek inşaat müteahhitleri ile bu kuruluşların barındırdığı müteahhitlerin rekabet şartları aynı değildir. Gerçek Anadolu müteahhitleri kendi bölgelerinde sorunlar ve bu sermaye gruplarının ortaya koyduğu haksız rekabet şartlarıyla mücadele etmektedirler.


Sektörde yaşanan iş kazaları ve diğer olumsuzluklarda sesleri çıkmayan bu kuruluşların bugünkü feryatları rant havliyledir.


Hükümet canla başla çalışan,ülkemize ekonomik ve istihdam katkısı sunan TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TAŞIYICI KOLONU Anadolu müteahhitlerini ve temsilcilerini mutlaka dikkate almalı ve dinlemelidir." dedi.


Konya Müteahhitleri Birliği (KOMÜT) adına Bşk.Ekrem DEMİRCİ ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette DEMİRCİ " Konyalı müteahhitler olarak birliğimiz kurmaktaki amacımız sektörle ilgili sorunlarımızı daha net ifade etmek ve çözüm yolları aramaktır"dedi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Telgraf 


Geri Dön