10 / 05 / 2024

anadolu müteahhitlerinden ziyaret

anadolu müteahhitlerinden ziyaret

İMKON ve TİMFED (Tüm İnşaat Müteahhtileri Federasyonu )Genel Başkanı Tahir TELLİOĞLU Anadolu Müteahhitleri ziyaretleri kapsamında Konya Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

Haydar Kösoğlu vefat etti!

İstanbul Kadıköy’ün ünlü müteahhitlerinden, Beşiktaş eski asbaşkanlarından ve Divan Kurulu Üyesi Haydar Kösoğlu hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Müteahhitler ve çimentocuların tartışması kızışıyor!

Ağırlıkla konut müteahhitlerinden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyesi şirketler daha önce açıkladıkları iş durdurma kararını hayata geçirdi. Peki sektör temsilcileri konuya ilişkin ne diyor?

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Yağcıoğlu Apartmanı’nın müteahhitlerinden korkunç itiraf!

İzmir depremiyle ilgili tutuklu 7 şüpheliden 2’si, yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı’yla ilgili gerçekleri anlattı. Şüpheliler, "İnşaat yapım sürecinde ve sonrasında zeminde su birikmesini fark ettik. Buna rağmen inşaata devam edip tamamladık" itirafında bulundu.

Depremin ardından müteahhitlerden pişkin savunma: Şartlar öyleymiş!

İzmir depreminde yıkılan binaların müteahhitlerinden 7’si tutuklandı. Emniyet’te verdikleri ifadelerinde şüphelilerin benzer şeyler söylediği, “Biz binaları zamanın kurallarına uygun şekilde yaptık. Sonrasında bunları denetlemeyenler sorumlu” dediği ortaya çıktı.

Ali Ağaoğlu Bodrum Yalıçiftlik'teki arsasını satıyor!

Türkiye'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Ali Ağaoğlu'nun Bodrum Yalıçiftlik'te bulunan arazisine otel yapacağı konuşuluyordu. Hatta araziye "Ali Ağaoğlu Turizm Projesi" tabelası da asılmıştı. Ağaoğlu bu projeden vazgeçti. Hatta araziyi satmak için müşteri arıyor...

Adnan Şen’in evi 75 milyon dolara satışta!

ABD'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Adnan Şen'in Beverly Hills’te yaptırdığı evi 75 milyon dolarlık rekor fiyatıyla satışa çıktı...

Türk müteahhitlerinden yurt dışında 7,5 milyar dolarlık proje!

TMB İnşaat Sektörü Analizi’nin Ekim 2019 sayısını yayımladı. Rapora göre, Türk müteahhitlik firmaları, yurt dışında 2019 yılı Ocak - Eylül döneminde 7,5 milyar ABD Doları tutarında toplam 151 proje üstlendi.

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

anadolu müteahhitlerinden ziyaret Haberi

anadolu müteahhitlerinden ziyaret

İnşaat müteahhitlerinin sorunları ve alternatif çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette mesleki örgütlenmenin önemine değinen TELLİOĞLU" İnşaat sektörü adına hükümet organlarıyla görüşmeler yapan bazı sivil toplum kuruluşları Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmiyorlar. Sektör gerçeklerinden uzak sadece kendi rantlarına endeksli taleplerle görüşmeler yapan bu kuruluşların gayesi Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları,talepleri ve gelişmesi değildir. Sektörün ihtiyacı olduğu zamanlarda sesleri çıkmayan bu kuruluşların kendi menfaatlerinin olmadığı durumlarda Anadolu Müteahhitlerinin talepleriymiş gibi hükümet yetkilileriyle görüşmeleri gerçekçi bir yaklaşım değildir.


Türkiye ekonomisinin gerçek taşıyıcı kolonu Anadolu'da çalışan inşaatçılarımızdır. Anadolu'nun tamamını kapsayan sektör müteahhitleri ve temsilcileri bu rant merkezli kuruluşlardan büyüktür ve hükümetimizin bunu böyle göreceğine inancımız tamdır.


Anadolu'daki gerçek inşaat müteahhitleri ile bu kuruluşların barındırdığı müteahhitlerin rekabet şartları aynı değildir. Gerçek Anadolu müteahhitleri kendi bölgelerinde sorunlar ve bu...