28 / 04 / 2024

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM'nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini ve çözülmesini talep etti. 

"Son iki yıldır inşaat temel malzemelerine gelen aşırı fiyat artışlarından dolayı kamu yüklenicileri ellerindeki işleri yapamaz duruma gelmiş, teminatı irat kabul edilmiş firmalar yasaklanarak ihalelere katılamaz duruma gelmiştir" açıklamasında bulunan Tahir Tellioğlu, hükümetin bu konuda attığı adımların yetersiz olduğunun altını çizdi. 

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan a çağrı! 

Sözcü'de yer alan habere göre; Tellioğlu, konuyla ilgili açıklamasında “Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı tarafından her yıl bir kez belirlenen inşaat birim fiyatlarının 2022’de 3 kez güncellenerek belirlenmesi de feryadımızın delilidir” şeklinde konuştu. 

Tahir Tellioğlu, daha fazla iflasın yaşanması ve kamu yatırımlarının vadedilen zaman diliminde hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 5 talepte bulundu.

İşte Tahir Tellioğlu'nun açıklamaları ve talepleri...


Geri Dön