29 / 04 / 2024

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?

İnşaat ruhsatı alındıktan sonra başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde ruhsatın bir dilekçe ile yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?



İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?

İmar Mevzuatı gereğince, inşaat yapımına yasal olarak başlanması için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı, imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak da tanımlanıyor. 


İnşaat ruhsatı alınmadan yapının inşaatına başlanamıyor. Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıl olarak belirleniyor.


Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen ruhsat hükümsüz sayılıyor. 


İnşaat ruhsatı belediyeye verilecek bir dilekçe ile yenilenebiliyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi nasıl yazılır?


Örnek inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi...


BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu Parselime YAPI RUHSATI YENİLEMESİ yaptırmak istiyorum.


Bilgilerinize arz ederim



......../........./201...


T.C. NO :


ADRES : ADI SOYADI


Kayıt No : ......................



İnşaat ruhsat yenilenmesi ve plan tadili sırasında ayrıca harç talep edilmiyor.  Ancak inşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olması halinde yeniden hesaplanacak harçtan evvelce ödenen harç tutarı, tenzil ediliyor. 


Belediye oturma ruhsatı nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön