29 / 04 / 2024

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıl olarak karşımıza çıkıyor. Belirlenen bu tarihte yapıya başlanmadığı takdir de ruhsat hükümsüz sayılıyor ve yenilenmesi gerekiyor. İşte, inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!



İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!

İnşaat yapımına başlama izin belgesine inşaat ruhsatı deniyor. İnşaat ruhsatı  imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izin belgesi olarak da tanımlanıyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapının inşaatına başlanamıyor. 


Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıl olarak karşımıza çıkıyor.  Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen ruhsat hükümsüz sayılıyor. 


Bu tarz durumlar da yapı için yeniden ruhsat alınması gerekiyor. Başlanmış inşaatlarda müktesep haklar saklı oluyor. İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ilk olarak yetkili belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İnşaat ruhsatı yenileme işlemleri için gereken belgeler ve dilekçe örneği aşağıda yer alıyor;


İnşaat ruhsatı yenileme için gerekli belgeler;

Dilekçe

İmar Çapı (1 Yıllık)

Eski İnşaat Ruhsatının Fotokopisi

Fenni Mesul Taahhütnamesi

Yapı Kullanma İzin Belgesi Alınmış İse Fotokopisi

Ruhsat Harcının Yatırıldığına Dair Makbuz No

TUS Sözleşmeleri (Mimar,İnşaat Müh., Makine Müh.,Elektrik Müh.)


İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi örneği!


BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu Parselime YAPI RUHSATI YENİLEMESİ yaptırmak istiyorum.


Bilgilerinize arz ederim



......../........./201...


T.C. NO :


ADRES : ADI SOYADI


Kayıt No : ......................



İnşaat ruhsat yenilenmesi ve plan tadili sırasında ayrıca harç talep edilmiyor.  Ancak inşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olması halinde yeniden hesaplanacak harçtan evvelce ödenen harç tutarı, tenzil ediliyor. 



İnşaat ruhsatı ne zaman alınır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön