13 / 05 / 2024

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı! 

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ekim Ayı Raporu'ndaki veriler dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Her 4 endeks de geçtiğimiz senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında, gerileme kaydederken, özellikle beklentideki yüksek gerileme dikkatleri çekiyor. Beklenti ve güvenin geçtiğimiz seneye göre düşük olması, hem mevcut durum hem de gelecek dönem için inşaat sektöründe beklenen canlanmanın hâlâ uzak olduğunu işaret ediyor.

Raporun sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Faaliyet Endeksi’nin ekim ayında eşik değerin üzerine çıksa da istikrarsız olduğu görülmektedir. Bu nedenle Faaliyet Endeksi’nin sürdürülebilirliği şüphelidir" şeklinde konuştu ve inşaat sektöründeki verileri de değerlendirdi. 

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı! 

"TÜİK tarafından açıklanan ekonomik güven endeksleri sektörel bazda incelendiğinde en düşük rakamın inşaat tarafında olduğu anlaşılmaktadır. Ekim ayında 90 değeri ile yıl içerisindeki en yüksek değerine ulaşsa da hâlen reel kesim ortalamasının yüzde 11 altında devam etmektedir" açıklamasında bulunan Yavuz Işık, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düşeyinin oldukça düşük olduğunu vurguladı. 

Yavuz Işık, konuyla ilgili değerlendirmesini " İnşaat sektörünün mevcut faaliyet düzeyinin istihdamda bir düşüşe yol açması beklenmemekle birlikte sektörün potansiyelini gösterebilmesi için ilk el konuta olan talebin yükselmesi gerekmektedir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

ÖTV indiriminde son dakika! Bakan Nebati resmen açıkladı! Araç fiyatları düşecek mi?

Ziraat Bankası emekli promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Ziraat emekli promosyonu ne kadar?


Geri Dön