28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı! 

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ekim Ayı Raporu'ndaki veriler dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ekim Ayı Raporu’nu resmen yayımladı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri gözler önüne seriyor. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminin ardından  kısa bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını da ortaya çıakran en önemli göstergelerden oluyor.

İnşaat sektörü geçtiğimiz yıla göre durgunlaştı!  

Faaliyet Endeksi’nin, ekim ayında eşik değerin üzerine çıksa da istikrarsız olduğu belirlenirken; Birleşik Beton Endeksi, faaliyetteki artışın etkisi ile yükselmiş gibi görünmesine karşın sektörde hala durgunluk sinyali veriyor. 

Ekim ayında eşik değerin üzerine yükselse de Faaliyet Endeksi’nin sürdürülebilirliği şüpheli seyrediyor. Güven Endeksi 5 aydır, Beklenti Endeksi ise 1 senedir eşik değerin altında kalıyor. 

İşte “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ekim Ayı Raporu ile ilgili tüm veriler...


Geri Dön