06 / 05 / 2024

İnşaat sektörü konuta yöneliyor!

İnşaat sektörü konuta yöneliyor!

Sektöre ilişkin büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, büyüme hızının 1999 yılından bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın büyüme eğrisi ile önemli ölçüde paralel ve dalgalı bir seyir izlediğini söyledi.




Türkiye ekonomisinin önemli sektörlerinden inşaat yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü. 

Sektöre ilişkin büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, büyüme hızının 1999 yılından bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) büyüme eğrisi ile önemli ölçüde paralel ve dalgalı bir seyir izlediğini söyledi. 


Bu süreçte 2001 ve 2009 yıllarının küçülme, 2010'un en hızlı yükseliş, 2012'nin durgunluk, 2013'ün ise ılımlı toparlanma dönemleri olarak tanımlanabileceğini dile getiren Yenigün, sektörün ekonomi büyürken ondan daha hızlı bir tempo ile büyümeye, küçülürken de ondan daha hızlı bir tempoyla küçülmeye geçen yapısal özelliğinin son dönem verilerinde de izlendiğini kaydetti. Birlik üyelerinin hem yurtiçinde hem de yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde başarı öykülerini konjonktür elverdiği ölçüde sürdürdüğünü anlatan Yenigün, gelecek dönemde konut projelerinin ağırlıklı yer tutacağını dile getirdi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön