19 / 05 / 2024

inşaat sekötrü konuta yöneliyor

inşaat sekötrü konuta yöneliyor

Sektöre ilişkin büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, büyüme hızının 1999 yılından bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın büyüme eğrisi ile önemli ölçüde paralel ve dalgalı bir seyir izlediğini söyledi.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

İnşaat sektöründe bayram arifesinde neler oluyor? Çimento, beton, tuğla, bims, laminat parke fiyatları ne kadar?

İnşaat sekötürünün gündeminde bugün inşaat malzemeleri var. İnşaat malzemelerinin kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki beton, tuğla, çimento bims ve laminat parke ne kadar? İşte Nisan 2022 fiyat listesi...

İnşaatçılar maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçi!

Demir ve çimentoya kur nedeni ile bu yıl sonunda kadar yüzde 10 daha zam yapılması bekleniyor. İnşaatçılar ise maliyeti konuta yansıtamadıklarından şikayetçiler.

İnşaat sektörünün önü açık!

Türkiye'de nitelikli konuta olan ihtiyaçla inşaat sektörünün son 15 yılda önemli gelişim gösterdiğini belirten Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesi" dedi.

Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatı Eylül'de başlıyor!

Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi olan Areon Boğaziçi Evleri’nin inşaatına Eylül ayında başlıyor.

Cihan Ferruh Asal: İnşaat sektöründe yapsatçılar türedi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çeken MGH Group CEO'su Cihan Ferruh Asal, Türkiye'de bankaların faiz oranlarının da düşmesinin etkisiyle konuta talebin artmasıyla birlikte inşaat sektöründe yapsatçıların türediğini belirtti.

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor!

“Sektör olarak konuta girmek istiyoruz” şeklinde konuşan Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman, “Büyük şehirlerde inşaat süresini kısaltmak amacıyla büyük konut projelerinde ibrenin prefabrike dönmeye başladığını görüyoruz” dedi.

Beyaz Park Topkapı'nın inşaatı başladı!

İstanbul'da binlerce konuta imza atan, Topkapı'da; Mira Rezidans, Beyaz Rezidans 1, Beyaz Rezidans 2 gibi projeleri hayata geçiren Beyaz İnşaat, yeni projesi Beyaz Park Topkapı'nın inşaatına başladı.

Beyaz Park Topkapı Projesi inşaat çalışmaları başladı!

İSTANBUL'da binlerce konuta imza atan, Topkapı'da; Mira Rezidans, Beyaz Rezidans 1, Beyaz Rezidans 2 gibi projeleri hayata geçiren Beyaz İnşaat, yeni projesi Beyaz Park Topkapı'nın inşaatına başladı.

İnşaatçılardan vatandaşa yatırım mesajı!

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden vatandaşlara yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar, ev sahibi olmak isteyenlerin kur artışının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu.

inşaat sekötrü konuta yöneliyor Haberi

inşaat sekötrü konuta yöneliyor


Türkiye ekonomisinin önemli sektörlerinden inşaat yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü. 

Sektöre ilişkin büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, büyüme hızının 1999 yılından bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) büyüme eğrisi ile önemli ölçüde paralel ve dalgalı bir seyir izlediğini söyledi. 


Bu süreçte 2001 ve 2009 yıllarının küçülme, 2010'un en hızlı yükseliş, 2012'nin durgunluk, 2013'ün ise ılımlı toparlanma dönemleri olarak tanımlanabileceğini dile getiren Yenigün, sektörün ekonomi büyürken ondan daha hızlı bir tempo ile büyümeye, küçülürken de ondan daha hızlı bir tempoyla küçülmeye geçen yapısal özelliğinin son dönem verilerinde de izlendiğini kaydetti. Birlik üyelerinin hem yurtiçinde hem de yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde başarı öykülerini konjonktür elverdiği ölçüde sürdürdüğünü anlatan Yenigün, gelecek dönemde konut projelerinin ağırlıklı yer tutacağını dile...