30 / 08 / 2024

İnşaat sektörü temsilcilerinden zam isyanı: Beklenmedik zamlarla ne yapacağımızı şaşırıyoruz!

İnşaat sektörü temsilcilerinden zam isyanı: Beklenmedik zamlarla ne yapacağımızı şaşırıyoruz!

İnşaat sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamalarda peş peşe gelen zamlara isyan ederek, beklenmedik zamlarla ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.



Son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektöründe yaşanan zorluklar, sektörün tüm paydaşlarını da adeta derinden etkiliyor. İş bulma sıkıntısı, yevmiye artışları ve özellikle çimento fiyatlarına gelen ve son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan zamlar, müteahhitleri ve inşaat firmalarını zor durumda bırakıyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, bu sorunların acil olarak çözülmesi gerektiğini belirtiyor. 

 Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KOMÜT Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal yaptığı açıklamada sektördeki eleman sıkıntısına dikkat çekerek, afaki zamlarla mücadele ettiklerini söyledi. Yaşanan bu duruma acil çözümler üretilmesi gerektiğini kaydeden Topal, bu sorunların çözümü için KOMÜT’ün odalaşmasının önemli olduğunu da kaydetti.

İnşaat sektörü temsilcilerinden zam isyanı: Beklenmedik zamlarla ne yapacağımızı şaşırıyoruz!

“BEKLENMEDİK ZAMLARLA NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRIYORUZ”

Konyabakış’tan Abdulğani Çiftçi imzalı habere göre KOMÜT Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal açıklamasında çimento fiyatlarına gelen aşırı zamların inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini de söyledi. Şaban Topal açıklamasında çimento firmalarının keyfi zam yaptığını ve bunun sektörü zor duruma soktuğunu dile getirerek, "Çimento fiyatlarına afaki zamlar uygulanıyor. Çimento firmaları, kafalarına göre fiyat artışlarına gidiyor. İhracat olduğu için bu zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bakan beyle bu konuda toplantılar gerçekleştirildi fakat çimento firmalarının sunduğu mazeretler kabul edilebilir türden değil. Sezonun ortasında gelen zamların sektörde büyük bir belirsizlik oluşturuyor. Biz maliyetlerimizi hesaplayarak konutlarımızı satıyoruz, fakat beklenmedik zamlarla ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Sektörümüz heyecan verici ve potansiyel dolu, fakat  bu tür belirsizlikler iştahımızı kaçırıyor ve iş yapmamızı zorlaştırıyor" dedi.

Açıklamasında KOMÜT’ün mevcut durumda yaptırım gücüne sahip olmadığını ve müteahhitlerin bir oda çatısı altında toplanmasının önemine değinen Şaban Topal, “KOMÜT, gerekli mercilere ihtiyaç duyulan tüm bilgileri sağlıyor, fakat bu konuda bir yaptırım gücümüz bulunmuyor. Bu sebeple yaşanan bu soruna çare bulmak için çaba gösteriyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ile görüşmeler gerçekleştirildi. İMKON olarak bu konu masaya yatırıldı ve genel başkanımız TOBB Başkanı ile görüştü. KOMÜT olarak oda olmak istiyoruz. Türkiye’nin  ekonomisinin yarısını elinde tutan inşaat sektörü için bir oda gereklidir. Her mesleğin bir odası varken, inşaat sektörü bu konuda eksik kalıyor. Oda olduğumuz zaman, afaki zamlar ve diğer sorunlarla mücadele etmek daha kolay olacak. Biz hem işçi hem de malzeme fiyatlarıyla mücadele ediyoruz. Yetkilerimiz sınırlı ve bu sebeple müteahhitlerin bir oda çatısı altında toplanması gerekiyor. KOMÜT’ün odaya ihtiyacı var. Girişimlerimiz sürüyor. Temsil gücümüz var fakat yaptırım gücümüz yok. Oda olduğumuz zaman yaptırım ve gerekirse boykot etme şansımız olacak" dedi.

 

30 Ağustos Cuma canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, ata, gremse, atabeşli altın fiyatları ne kadar?

Adra GYO Manisa Yunusemre projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!

İstanbul’da evini kiraya çıkaran ev sahibinin kiracıdan istedikleri!


Geri Dön