28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada sosyal konut projelerine katılamayan ancak konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.



Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ayrıca, sektörün temas ettiği diğer sektörlerde de hareketlilik olacağını dile getirerek, bu projelerin çok sınırlı kaldığını kaydetti. Bekir Karahasanoğlu sektörde arz-talep dengesi oluşması için nitelikli konut inşa eden firmaların desteklenmesi ve bu konuda radikal kararlar alınması gerektiğini kaydetti.

“TOKİ gibi özel inşaat firmalarının da desteklenmesi gerekiyor”

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, Türkiye’de konut fiyatlarının döviz kuru, enflasyon ve faiz gibi faktörlerle yükselişimin sürdüğünü kaydederek, bu ortamda birçok vatandaşın hayalini kurduğu konuta ulaşamayacağını belirtti. Karahasanoğlu bu sene Konut Fiyat Endeksi’nde geçen yıla göre yüzde 100’ü aşan artışlar görüldüğünü, yani geçen yıl 1 milyon liraya satılan bir konut bu yıl en az 2 ila 2.5 milyon lira olduğunu, İstanbul’da bu artışların yüzde 200’lere ulaştığını söyledi.

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Araştırmaların Türkiye genelinde ağustos ayında konut fiyatı artışlarının ortalama olarak yüzde 200’e yaklaştığını gösterdiğini kaydeden, Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu kira fiyatlarındaki geçen seneye göre artış oranı da yüzde 150’yi aştığını söyledi. Sektörün talebi karşılayacak oranda konut inşa edemediğini çünkü inşaat maliyetlerinin enflasyonun kur ve faizin bellerini büktüğünü söyleyen Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yabancılara yönelik konut satışı ve kiralama da arttığı için vatandaşlarımız konut konusunda daha çok mağdur olmaya başladığını dile getirdi.

Sosyal konut projeleri dışında sektöre yönelik destek ve teşviklerin hayata geçirilmesi ile hem konut fiyatlarının hem de kiraların düşeceğini öngördüklerini kaydeden, Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu  “İnşaat maliyetleri enflasyonla birlikte artarken konut fiyatlarında nominal bir düşüş beklenemez. Konut ve kira fiyatlarında düşüş için TOKİ gibi özel inşaat firmaları da desteklenmeli. Özel firmaların sosyal konut yapabilmesinin önü açılmalı. Böylece fiyatlardaki balon patlayacaktır" dedi.

Bu bankalarda son dakika şoku! O rakamları gören inanamadı! Hemen bakın!  

TOKİ'den Konyalılara büyük müjde! Tam 106 konutluk yeni proje geliyor!

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 


Geri Dön