07 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe Erzincanlılar ikinci sırada!

İnşaat sektöründe Erzincanlılar ikinci sırada!

Serdar İnan… İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Hani derler ya nev-i şahsına münhasır. Tam da öyle bir isim. Hiçbir zaman yumurtaları aynı sepete koymuyor. İstanbul’un her yerinde inşaat yapıyor.



Serdar İnan… İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Hani derler ya nev-i şahsına münhasır. Tam da öyle bir isim. Hiçbir zaman yumurtaları aynı sepete koymuyor. İstanbul’un her yerinde inşaat yapıyor. Bağdat Caddesi’nde, Çamlıca’da, Dolapdere’de inşaatları var. Her kesime ev satıyor. Farklı fiyatlardan müşteriye ulaşıyor. Ama fiyatları da biraz yüksek buluyor. Özgün kişiliği burada devreye giriyor ve konuşuyor. Yüksek olduğu doğru ama neden olduğunu anlatmak isterim…


> Peki düşürülemez mi diye soruyoruz… “Tamam işte ikisi birbirine bağlı” diyor ve başlıyor anlatmaya…


”İstanbul’da arsa fiyatları o kadar yüksek ki zaman zaman daire fiyatının yarısına ulaşıyor. Yani siz 100 bin liralık ev yapıyorsunuz bunun 50’si arsadan geliyor. Böyle şey olur mu?  Tamam bu yüzde 50 şehir merkezinde olsun. Şehrin dışında da arsa pahalı. Siz İstanbul’da 50 milyonun yaşayacağı şekilde bir planlama yapın.  Arsayı kıt olmaktan çıkarın. Bakın ev fiyatları nasıl düşüyor. Sektörde o zaman daha çok ev yapıp satarak karlılığı yakalar. Bu iş kimseye zarar vermez. Daha çok insan ev sahibi olur… İnsanlar ev almak için yıllarca borçlanmazlar bankalara”


Dostlarının tusunamide bile sörf yapan adam diye takıldığı Serdar İnan ile sektörün durumunu da konuşuyoruz. Anlatıyor…


”Bizim işlerimiz iyi Satışlarımızın yarısını Kuveyt, Katar ve Suudiler’e yapıyoruz. Geçen yıl satışlarımız yüzde 260 arttı. 480 milyon liralık ev sattık. Bu sene 650 milyon lirayı buluruz. Basın Ekspres’teki binaya başlamadan sattık. Suudi bir fona gitti. Onlar pazarlayacaklar… Önümüzdeki dönemde 7 projeye birden başlıyoruz. Bizim büyük hedeflerimiz var. 2063’e kadar plan yaptım.  Eğer maraton için yola çıktıysanız bin metrede yorgunluk hissetmezsiniz. Ama bin metre koşuyorsanız 500 metre de yorulursunuz.”


Bu noktadan sonar biraz da havadan sudan konuşuyoruz. Sektörde en fazla hangi kentlilerin olduğunu soruyorum.Biraz düşünüp yanıt veriyor: 


“Biz Erzincanlılar ikinci sırada geliriz. Birinci sırada Trabzon-Of gelir. İlk 10’da İnanlar, Soyak, Sur Yapı ve Torunlar var. Bunların hepsi Erzincanlı…



Gözlem / Celal Toprak 


Geri Dön