01 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe fiyatlama yöntemleri ne kadar doğru?

İnşaat sektöründe fiyatlama yöntemleri ne kadar doğru?

Evren Acar, konut projelerinde fiyatlamanın nasıl yapıldığına ilişkin, "Projenin en etkin ve verimli kullanım analizi ve ardından da, piyasa şartları da göz önünde tutularak fiyat çalışmaları yapılıyor" dedi.



CEF Danışmanlık kurucu ortağı ve Uptown İncek Pazarlama ve Satış Koordinatörü Evren Acar, konut projelerinde fiyatlamanın nasıl yapıldığına ilişkin, "Projenin en etkin ve verimli kullanım analizi ve ardından da Swot analizi yapıldıktan sonra güçlü ve zayıf yönleri ile rekabetçi yanları göz önünde bulundurularak, piyasa şartları da göz önünde tutularak fiyat çalışmaları yapılıyor" dedi. Hızla artan konut projeleri, satış rakamları ile sıkı bir yarış içerisinde. Cef Danışmanlık kurucu ortağı Evren Acar, konut projelerinde fiyatlamanm nasıl yapıldığı ve bu durumun satış başarısına nasıl etki edeceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uptown İncek Pazarlama ve Satış Koordinatörlüğü görevini de üstlenen Acar, "Konut projelerinde fiyatlama öncelikle ciddi bir bölge analizi ve etkin bir hedef kitle çalışması ile birlikte ele alınarak hazırlanıyor. Projenin en etkin ve verimli kullanım analizi ve ardından da Swot analizi yapıldıktan sonra güçlü ve zayıf yönleri ile rekabetçi yanları göz önünde bulundurularak, piyasa şartları da göz önünde tutularak fiyat çalışmaları yapılıyor" ifadelerini kullandı. 


SATIŞ STRATEJİSİNİN PÜF NOKTALARI 

Cef Danışmanlık olarak fiyat çalışmasını her projeye özel olarak yaptıklarını belirten Acar, satış başarısındaki üç püf noktayı doğru bir lansman fiyatı ile satışa başlamak, satış adetlerini ve konut tipolojisini dengelemek, satın alan herkesin kazanmasını sağlamak diye sıraladı. 



Anadolu


Geri Dön