30 / 06 / 2024

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.



İnşaat sektörü, kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiliyor. Maliyetlerdeki artışlardan dolayı zor günler geçiren inşaat sektörü işçi krizi ile mücadele etmye devam ediyor. İşçi bulamadığı için inşaat işçilik fiyatları  da fahiş rakamlara yükseldi.

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan,  Seramik fiyatının 2 yılda yüzde 20 artarken işçilik  fiyatının yüzde 700 arttığını söyledi. Sektörde kalifiye iş gücü bulmakta çok zorlanıldığının altını çizen Bakılan, bu konuyla ilgili adımlar atılmasının şart olduğunu söyledi. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan İnşaat sektöründeki işçilik fiyatlarını sosyal medya hesabı X'ten örnek vererek açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Atakan Bakılan @atakanbakilan

2022 yılının bu aylarında 60x120 seramiğin m2 fiyatı ortalama 300₺, seramik işçiliği m2 fiyatı ise 40₺ bandındaydı. Şuan aynı seramik 360₺, işçiliği ise 320₺ bandında. Seramik fiyatı 2 yılda %20 artarken işçilik %700 artmış. son 2 yılda malzemesi ile işçiliği arasında en çok fiyat artış farkı oluşan grup muhtemelen seramik. 
Küçük ebatlı seramiklerin ise işçilik fiyatı malzemesinden daha pahalı.

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor! Fiyatlar neden yükseliyor?
İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

Geri Dön