Sektörel

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve konut sayısı hakkında önemli değerlendirmeler yaptı. Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kalifiye eleman sıkıntısının deprem sonrası daha da belirginleştiğini belirtti.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir açıklamasında son 6 ayda eleman eksikliğinin durağan bir hale geldiğini dile getirerek, gençlerin masa başı işlere yönelmesinin sektöre ilgiyi azalttığını söyledi. Ayrıca açıklamasında yüksek işçi ve usta maaşlarının nitelikli eleman bulma sorununu çözmediğini, gençlerin inşaat gibi fiziksel işlere yönlendirilmesi gerektiğini kaydeden Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir, faiz oranlarında yaşanan artış ve maliyet artışlarının konut üretimini olumsuz etkilediğine değinerek, devletin sektöre daha fazla destek vermesini beklediklerini söyledi.


“3-4 SENEDİR İŞÇİ SORUNU DERİNLEŞTİ”



Liderhabertv’de yer alan habere göre Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir, son 6 aydır bu durumun biraz durağan bir hale geldiğini belirterek, “Umarım önümüzdeki dönemde bu sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“YENİ NESİL MASA BAŞI İŞE YÖNELİYOR”



İsmail İltemir açıklamasında inşaat sektöründe işçilere ve ustalara yüksek ücretler ödendiğini ve bazı ustaların mühendislerden bile daha çok kazandığını belirtti. Bununla beraber gençlerin genellikle masa başı işlere yönelmesinin, inşaat sektörüne olan ilgiyi azalttığını söyledi. Yeni neslin masa başı işlere yöneldiğine değinen İsmail İltemir, “Yeni nesil masa başı işlere yöneliyor. Oysa inşaat sektöründe kalifiye elemanlar, mühendislerden dahi yüksek maaşlar alabiliyor. Gençlerimiz ustalıkta başarılı olabilir ve iyi bir gelir elde edebilirler” dedi.

Açıklamasında işçi ve usta maaşlarının yüksek olmasının sektörün nitelikli eleman bulma sorununu çözmediğini kaydeden İsmail İltemir, bu sorunun çözümü için gençlerin inşaat gibi fiziksel işlere yönlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Gençlerimizin üniversite eğitimi almasının dışında, inşaat ve diğer sektörlerde de çalışarak ülkemize katkıda bulunmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.


MALİYETLER ÜRETİMİ DE ETKİLEDİ


İsmail İltemir açıklamasında faiz oranlarının artmasının inşaat sektöründeki üretimi azalttığını dile getirerek,, “Son 8-9 aydır faizlerin yükselmesi sebebiyle inşaat sektörü biraz daha duraksadı. Söz konusu bu durum konut üretimini düşürüyor. Biz devletimizin bu konuda daha fazla destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Maliyet artışlarının da konut üretimini etkilediğini dile getiren İsmail İltemir, “Maliyetlerde yaşanan artışlar, konut üretiminde düşüşlere sebep oldu. Fakat bazı kalemlerde fiyat artışları durdu. Yüksek maliyetler, uygun fiyatlı konut sunma şansımızı kısıtlıyor” dedi. 

 

Konut sektörü için 2025 uyarısı! Konut fiyatlarında ciddi yükseliş bekleniyor!

Tahminleri peş peşe tutan İslam Memiş altın için gün verdi!

Satılık ev ilanlarına Reklam Kurulu freni! 1 TL ve 20 bin TL'lik satılık konut ilanlarına ceza verildi!