13 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor!

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor!

MTC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, sosyal konut projelerinin hayata geçebilmesi için özel sektörün önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...



Türkiye'de hayata geçirdiği konut projeleri ile fark yaratan MTC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, sosyal konut projelerinin hayata geçebilmesi için özel sektörün önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. Kamunun özel sektörle rekabet etmesinin sosyal konut projelerini sekteye uğrattığına dikkat çeken Cömert, "Özel sektör olmadan konut açığı kapatılamaz. Bu rekabet, özel sektörün yatırımlarını daraltmasına neden oluyor. Bu nedenle özel sektörün de önünü açacak adımlar atılmalı" açıklamasında bulundu ve arsa değerlerinin artmasının engellenerek arsaya erişimin kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor! 

"Sosyal konut projeleri için özel şartlar ve fiyat artışlarının dizginlenmesi gerekiyor ki, daha fazla müteahhit konut ihalelerine girebilsin. Gerekli düzenlemeler yapılırsa özel sektörün de daha fazla hareketlenmesi sağlanabilir ve projelerde olası sorunlar ortadan kalkar" ifadelerini kullanan Cömert, sosyal konut projelerinin belirsizlikleri sebebiyle özel sektörün endişeli olduğunu akatardı. 

Bütçe, maliyet, süre, ödeme planları gibi durumlar netlik kazanmadıkça ve özel sektörün önünü açan iyileştirilmeler yapılmadıkça projelerin tamamlanmasında sıkıntılar yaşanacağını vurgulayan Cömert, sosyal konut projeleri için özel düzenlemeler yapılırsa inşaat sektöründe beklenen hareketliğin yaşanacağını da dile getirdi. 

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor! 

"Kamu ile özel sektör rekabet içerisinde değil, işbölümü içerisinde çalışmalı diyen Cömert, son dönemdeki maliyetlerle sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığına ve inşaat sektörünün üretime geçmesi için özel sektör ve kamunun ortak akılla yürüyebilmesinin şart olduğuna dikkat çekti. 

Cömert, "Yatay mimari gereksiniminden teşviklere, imar planlamalarından maliyetlere kadar pek çok konuda mutabık olunmalı ki, sosyal konut projeleri amacına ulaşabilsin" şeklinde konuşarak konuyla ilgili açıklamasını tamamladı. 

Konut piyasasında büyük şok! Satılık ev fiyatları bir senede yüzde 196,8 arttı!

Markalı konut fiyatları Eylül'de yüzde 94.75 arttı! 

Bakan Kurum’dan orta gelirli aileler için ucuz konut müjdesi! Canlı yayında açıkladı


Geri Dön