26 / 06 / 2024

İnşaat sektöründe üretim artacak!

İnşaat sektöründe üretim artacak!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, TOBB Meclis Üyesi, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş "Demir-Çelik konusunda oyuna gelmeyelim ve oyunu bozalım" dedi.



Türkiye'de yaşanan demir sıkıntısına dair yapılan açıklamalara dikkat çeken Deniz Karataş, demir-çelik sektörünün birçok sektöre girdi sağladığı için sanayinin lokomotif sektörü niteliği taşıdığını vurguladı.

  

Deniz Karataş , "Demir-Çelik konusunda oyuna gelmeyelim ve oyunu bozalım" dedi. Karataş, demir-çelik sektörünün inşaattan otomotive, savunmadan elektroniğe kadar birçok sektörün üretimi demir-çelik sektörüne bağlı olduğunu ve bu nedenle de stratejik özellikler taşıdığını hatırlattı. 


2017 yılında inşaat sektöründe üretimlerin artacağını dile getiren Deniz Karataş, Osmangazi Köprüsünün yeni bittiğini, İstanbul-İzmir karayolu yapımına başlandığını, başta büyükşehirler olmak üzere belediyelerce ada bazında kentsel dönüşüm planları hazırlandığını ve üretime geçilmeye başlandığını söyledi. 


"İnşaat sektöründe üretimlerin artacağı aşikar"



Türkiye Çimento Sanayindeki üretimin, geçen yıla oranla yaklaşık %10 artış gösterdiğini, 2014 yılında 1.133 milyar dolarlık ihracat ile dünyada en fazla çimento ihracatı yapan Türkiye'nin şu anda Avrupa'da lider konumunda ve dünyada da 6.sırada olduğunu kaydeden Karataş, inşaat sektöründe yatırımların dolayısıyla da demir-çelik satışlarının artacağının diğer bir göstergesidir. " dedi.


Deniz Karataş " Üretim ihracata yöneldi, şu dönem de iç pazar bu yüzden daraldı. Bunların hepsi geçici durumlardır, yakında arz-talep dengesini bulacaktır. Yeter ki; şu dolara da kafayı takmayalım. Kaldı ki; dolar düşerken, demir ham madde fiyatı yükseldiğini şu dönem hepimiz gördük.Üretimi arttırıp, serbest piyasa dinamiklerinde arz- talep dengesinin oturması için süre vermek gerekir" diye vurguladı. 



Antalya Son Haber


Geri Dön