06 / 05 / 2024

İnşaat sektöründeki daralma üçüncü çeyrekte hızlandı!

İnşaat sektöründeki daralma üçüncü çeyrekte hızlandı!

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, ekonomide devam eden durgunluk, inşaat faaliyetlerinde gözlenen yavaşlama ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisiyle inşaat sektöründeki daralmanın üçüncü çeyrekte hızlandığını söyledi.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, ekonomide devam eden durgunluk, inşaat faaliyetlerinde gözlenen yavaşlama ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisiyle inşaat sektöründeki daralmanın üçüncü çeyrekte hızlandığını söyledi. Hinginar, durağaniık nedeniyle yavaşlayan tahsilat hızının da önümüzdeki dönemde bir risk oluşturabileceğine dikkat çekti. 


TAHSİLATLAR GECİKMEYE BAŞLADI 

Faaliyetlerdeki yavaşlamayla birlikte, tahsilat hızında gözlenen yavaşlamanın endişe verdiğini söyleyen Hinginar, "Piyasadaki bekleme eğilimi, sektöre tahsilatların gecikmesi olarak yansıyor. Tahsilatların gecikmesi sonucu borçluluk seviyelerinin artması önümüzdeki dönemde bir risk oluşturabilir" diye konuştu. Reuters ile yaptığı söyleşide Hinginar, seçim atmosferinin etkisiyle ilk altı ayda binde 3 daralan inşaat sektörünün beklentilerin altında bir performans sergilediğini belirterek, "Üçüncü çeyrekte ise siyasi belirsizlik ve ekonomideki durağanlığın yanı sıra. güvenlikle ilgili endişeler gibi olumsuz faktörlerin etkisiyle gerileme hızı arttı. Üçüncü çeyrekte düşüş yüzde 2.5'lerde olabilir. Bu durumda, yıl sonu hedeflerimizi de aşağı çekmemiz gerekecek" dedi. İMSAD verilerine göre, inşaat malzemeleri iç pazarı 2014 sonu itibariyle S2.1 milyar doları iç pazar olmak üzere toplam 73.6 milyar dolar büyüklüğe sahip.


Millet


Geri Dön