03 / 05 / 2024

İnşaat sektörüne güven Kasım'da azaldı!

İnşaat sektörüne güven Kasım'da azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 1.6 oranında düşüş gösterdi, inşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki düşüşten kaynaklandı..



TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı Kasım ayına için sektörel güven endekslerini paylaştı. Araştırmaya göre bir önceki ayda 103.5 olan hizmet sektörü güven endeksi 99.6'ya, 103 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 98.2'ye ve 78.3 olan inşaat sektörü güven endeksi 77.1'e düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4.6 azaldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 9.2'lik, son 3 aylık dönemde iş hacmi satışlar alt endeksindeki yüzde 5.9'luk düşüşten kaynaklandı. 


Mevcut mal stok seviyesi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1.4 arttı. Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 3.8 azaldı. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 5.1'lik, son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 3.6'lık ve son 3 aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 2.6'lık kötüleşmeden kaynaklandı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 1.6 oranında düşüş gösterdi, inşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki düşüşten kaynaklandı. Söz konusu endeksler bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 0.9 ve yüzde 2.1 azaldı. 



Milli Gazete



Geri Dön