27 / 04 / 2024

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...



KONUT SEKTÖRÜNÜ NELER BEKLİYOR? 

Son zamanlarda fahiş şekilde artan satılık ve kiralık ev fiyatları sık sık gündeme geliyor. Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde satılık ve kiralık ev fiyatlarının çok yükseldiğinin altını çizen Caner Tan, "Bir yandan yapı ruhsatı sayısı artarken, yapımına devam eden inşaat sayılarında ise azalma gözlemliyoruz. Ülkemizde her yıl 800 bin yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Yaşanan fiyat artışlarından dolayı işletme sermayesi düşük şirketler ise sektöre veda ediyor" açıklamasında bulundu. 

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi? 

Dernek çatısı altında bir araya gelerek, yaşadıkları sorunları belediyeler ve bakanlık nezdinde çözüm üretmek için çalıştıklarını vurgulayan Tan, "Sektördeki tüm arkadaşların dernek faaliyetleri ve çalışmalarına katkı koyması, daha iyi bir sektöre kavuşmamız için yardımcı olacaktır" dedi ve inşaat maliyetleriyle ilgili de konuştu. 

"İnşaat maliyetleri son bir buçuk yılda oldukça arttı" diyen Caner Tan, konut kredisilerinde yetersizliğin de sektörü dar boğaza ittiğine dikkat çekerek, gelecek senelerde sektörün hızla hareketleneceğini öngördüklerini dile getirdi. 

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi? 

Toplantıda açıklamalarda bulunan ve dernek olarak 20 senedir sektörün örgütlü bir yapıya kavuşması için mücadele ettiklerine dikkat çeken İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman da, "İzmir'in farklı ilçelerinde faaliyet gösteren 16 derneğimizle Müteahhitler Federasyonu olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye'de bir ilke imza atarak  Ankara  ve Gaziantep federasyonlarıyla birleşerek İMKON Müteahhitler Konfederasyonu'nu kurduk" şeklinde konuştu. 

İsmail Kahraman, konuyla ilgili açıklamasında TOBB'da Müteahhitler Meclisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, İZTO seçimine katılarak yönetimin değişiminde yer aldıklarını, İzmir Ticaret Odası'nda sektörümüzü temsilen geçen dönem 67. Meslek Komitesi olan Müteahhitler Komitesi'nde görev alarak üyelere hizmet ettiklerini belirtti. Kahraman, "Yıllardır başlatmış olduğumuz mücadele ve yakalanmış olan birlik ve beraberlik ruhuyla üyelerimizin sorunlarının çözümünde önemli katkılar sağladık" ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Faizsiz kredi müjdesi resmen geldi! Faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ İstanbul projeleri için tarih belli oldu, tam 6 bin yeni konut geliyor! İşte ilçe ilçe proje listesi! Kaçırmayın!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?


Geri Dön