29 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün 2015 ihracat hedefi 40 milyar dolar!

İnşaat sektörünün 2015 ihracat hedefi 40 milyar dolar!

NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından İstanbulda düzenlenen NART Risk Management Forum 2011de İnşaat Sektöründe Risk Yönetimi konusu ele alındı



Forumda özellikle Arap Baharı olayları nedeniyle yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ve inşaat malzemeleri ihracatında yaşanan sorunlar ön plana çıktı. Toplantının açılışında konuşan NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı ve CEOsu Levent Nart, Türkiyenin gelişmekte olan bir coğrafyanın tam ortasında yer aldığını söyledi. Bu coğrafyada yaşanan olaylar ve Arap Baharı sonrası altyapı yatırımlarının artacağına işaret eden Levent Nart, bu gelişmenin inşaat sektörünü yakından ilgilendirdiğini ve bu sektöre yeni olanaklar sunacağına işaret etti.

İnşaatta hedef 40 milyar dolar

Toplantının açılışında konuşan İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Hüseyin Bilmaç, Türk inşaat sektörünün artık global bir oyuncu olduğunu söyledi. 2015 yılında 40 milyar dolarlık ihracatı hedeflediklerini belirten Bilmaç, bu amaçla Brükselde İMSAD temsilciliği açtıklarını dile getirdi. İnşaat müteahhitliği alanında birçok risk bulunduğunu dile getiren Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı ve Yüksel İnşaat CEOsu Emin Sazak, Bu risklerin yönetiminde sigortacılar bizlere rehberlik etmeli. Sektörler arasında işbirliğini artırmamız gerekiyor. Politik risk sigortaları da uygun koşullarla sağlanmalı diye konuştu. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu ise, Türkiyede inşaat sektöründe 200 binin üzerinde aktör bulunduğunu söyleyerek, inşaat sektörünün 5 kıtada iş yapan önemli bir sektör haline geldiğini vurguladı. Koçoğlu, Sektöre sigorta ve teminat mektubu desteği verilirse 100 milyar dolarlık ciroyu aşabiliriz diye konuştu.
Star


Geri Dön