06 / 05 / 2024

İnşaat yapmak için nereye başvurulur?

İnşaat yapmak için nereye başvurulur?

İnşaat, baştan sona yüzlerce prosedür gereken bir prosedür ve teknik hizmetler zinciri olarak ifade ediliyor. Bir inşaata başlanabilmesi için gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Peki, inşaat yapmak nereye için başvurulur?



İnşaat yapmak için nereye başvurulur?

İnşaat yapımı çok zevkli, zevkli olduğu kadar da sıkıntılı bir iş olarak biliniyor. Bellekte yaratılan projeyi teknik destek alarak hedefinizden sapmadan bitirebilmek ve hedeflenen amaca ulaşabilmek için aksamaların olmaması gerekiyor. İnşaat yapım işi maddiyat kadar birikim ve tecrübe de gerektiriyor. 


Zemin etüdü (jeolojik rapor) olmadan alınan bir arsa veya yapılan bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi temel fiyatlarını ciddi bir biçimde değiştirebiliyor. 


Bütçeye ve hedefinize uygun olmayan bir proje ve malzeme seçimi tüm hedeflerinizi saptırabilir. İnşaat bütçenizi ve ödeme planınızı önceden doğru olarak bilmeniz ve ek ödemelerin olup olmayacağını, olacaksa ne kadar olacağını bilmeniz gerekiyor. 


Çok detaylı hazırlanmayan bir müteahhit sözleşmesi, müteahhit lehine; ek ödeme, fiyat farkı, müteahhitin işi fesh etmesi gibi sonuçlar doğurabiliyor. Peki, inşaat yapmak için nereye başvurulur?


Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için belediyeden inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. Belediyeden izin alınması için mimari projesi ile ve diğer gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. 


İnşaat ruhsatı alınmadığı takdirde inşaat yapımına başlanamıyor. İzin almadan inşaatına başlanan yapının sahipleri hakkında cezai işlemler söz konusu oluyor. 


İnşaat yapmak için gerekli izinler neler?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön