28 / 04 / 2024

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü virüsün etkilerini silmek amacıyla harekete geçti. Birçok emlak şirketi yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Müteahhitler, “Umutsuzluğa yer yok. Bugünler geçip güzel günler gelecek” diyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüse karşı hızla hareket ederek, sektörde “online satış dönemi” başlatan müteahhitler umudunu da yitirmedi. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre,  bu dönemin geçici olduğunu söyleyen birçok sektör temsilcisi salgın nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde sektörü canlı tutmak amacıyla yeni satış yöntemleri de geliştirdi. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bugünlerin geçip güzel günlerin geleceğini dile getirdi.

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

Tamer Özyurt, “Virüs nedeniyle yürürlüğe konulan “İstikrar Kalkanı Paketi”, konut alımlarında kredi kullanım oranını yükselterek yatırımcılar için bir fırsat yarattı. Biz de Özyurtlar Holding olarak bu fırsatı hazırladığımız ödeme seçenekleriyle daha da avantajlı hale getirdik. Yatırımcılarımıza, tüm projelerimiz için yüzde 35 peşinat, 36 aya varan vadelendirme seçeneği sunarak, banka kredisine gerek kalmadan onları ev sahibi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YERLİ ALICIDA TALEP PATLAYACAK

Bahaş Holding ortaklığıyla hayata geçirdikleri ve hemen teslim ettikleri Meydan Ardıçlı projesinde de yüzde 0.79 faiz oranı uyguladıklarını dile getiren Tamer Özyurt, “Genel olarak baktığımızda iç piyasadaki satışlarda bir miktar yavaşlama hissedilse de özellikle yabancı yatırımcı satışlarında talepte bir yavaşlama olmadı. Tapu işlemlerinin de online olarak yapılabilmesi ciddi bir avantaj kazandırdı. Önümüzdeki dönemde toplumsal yaşamın normal hale dönmesiyle birlikte yerli yatırımcı taleplerinde bir patlama yaşanabilir” şeklinde konuştu.

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

SAĞLIKÇILARDA KİRALAMA ARTTI

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık da bu dönemde satışlardan ziyade asıl hareketi kiralamalarda gördüklerini söyledi. İhsan Çulhalık, “İnsay Yapı olarak geçmişten gelen tecrübemizle kemikleşmiş bir müşteri kitlemiz var. Bu süreçte onlarla bağlantı halindeyiz. Genel olarak baktığımızda, satış odaklı yatırım taleplerinde geçici bir daralma hissediliyor. Ancak kiralama taleplerinde hissedilen bir yükseliş hâkim. Özellikle sağlık çalışanları tarafından ciddi bir kiralama talebi alıyoruz. Bu dönemin yaz aylarıyla birlikte sona ermesiyle satışların yeniden yükselen bir seyir izleyeceğine inanıyoruz. Hem proje üreticilerini, hem de yatırımcıları kapsayan bir önlem paketinin yürürlüğe getirilmesiyle, bu sürecin en az hasarla atlatılması sağlanabilir” . şeklinde konuştu.

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş da konuyla ilgili olarak, konut sektörü için yürürlüğe konulacak bir acil eylem planı ile sektör oyuncularının, aktif bir pozisyona geçirilebileceğine değindi.

 

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

DİJİTALLEŞME HIZLANACAK

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı ve Bosphorus Invest YK Başkanı Hakan Gümüş küresel salgın sonrası gayrimenkulün de dijitalleşmesinin hızlanacağına değindi. Yapay zeka, blockchain ve big data konularının gayrimenkul sektöründe daha fazla ciddiye alınacağını dile getiren Gümüş, “Gayrimenkulde yeni finans modelleri artık bir zaruret halini alacak. Tapu sistemlerine blockchain entegrasyonu hız kazanacak ve güvenli ortamda online gayrimenkul alışverişi gerçekleşecek. Büyük meblağların elden ödenmesi dönemi kapanacak. Bu doğrultuda gayrimenkuldeki kayıt dışılık azalacak. Gerçek değer üzerinden işlemlerin yapılması sayesinde sektör şeffaflık ve güven kazanacak. Bu da tüm sektörün ihtiyaç duyduğu bir husus” dedi.

 

Evden çıkmadan konut ve konut kredisi nasıl alınır?


Geri Dön