İnşaat Malzemeleri

İnşaatlarda demir yerine bambu kullanılırsa ne olur? 

18,2 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  inşaat demiri yerine bambu kullanılırsa ne olacağını yazdı. İşte o paylaşım…

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu sabah açıklanan resmi rakamlara göre inşaat maliyet endeksi geçtiğimiz Temmuz ayında yıllık yüzde 46,35 artış gösterirken, aylık yüzde 1,91 artış gösterdi.

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken,  İnşaat Doktoru resmi X hesabı https://twitter.com/insaatdr üzerinden çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 18,2 bin takipçili İnşaat Doktoru yaptığı paylaşımda  inşaat demiri yerine bambu kullanımını yazdı.

Paylaşımında bambunun, ağırlığına göre çeliğe kıyasla yüksek mukavemeti nedeniyle çelik donatı yerine kullanmak için iyi bir alternatif alduğunu belirten İnşaat Doktoru, “Bambunun inç kare başına çekme dayanımı 28kN iken çeliğin aynı ebatta çekme dayanımı 23kN’dur.” ifadelerini kullandı.



İnşaat Doktoru'nun paylaşımı şu şekilde:

İnşaat Demiri Yerine Bambu Kullanımı

Bambu, ağırlığına göre çeliğe kıyasla yüksek mukavemeti nedeniyle çelik donatı yerine kullanmak için iyi bir alternatiftir.

Bambunun inç kare başına çekme dayanımı 28kN iken çeliğin aynı ebatta çekme dayanımı 23kN’dur.  

Çekme testlerinde bambunun verdiği sonuçlar dikkat çekicidir. Çünkü bambunun özgül ağırlığa oranla çekme dayanımı çeliğe göre 6 kat daha fazladır.

İnşaat Doktoru'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

2025'te emekli olacaklara yüzde 30 daha düşük maaş endişesi büyüyor! Emekliler erken dilekçe vermeye hazırlanıyor!

Marmaris Belediyesi’nden Şahan Gökbakar’ın villasına ilişkin açıklama!

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları sil baştan değişti! Güncel hurda fiyat listesi