02 / 05 / 2024

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

İlk sırada Denizli ve Bursa olacak şekilde birçok şehre hazır beton şirketlerinin, maliyet yükselişlerini neden belirterek, aldıkları siparişlerde iptale gidip fiyatlarda güncelleme istemesi, inşaatçılar tarafından tepkiyle karşılandı.



İnşaat sektöründe maliyetlerde yaşanan yükseliş, elektrik ve akaryakıt fiyatlarında peşpeşe gelen zamlar malzeme tedarikinde sorunlara neden olurken ticari hayatta da problemlere neden oluyor. Denizli ve Bursa başta olcak şekilde bazı şehirlerde hazır beton şirketleri tarafından maliyet yükselişleri neden olarak gösterilerek anlaşılan inşaat firmalarının sözleşmelerini yeni fiyattan güncellemeyi istemeleri tepkilere sebep oldu. 

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, fiyat yükselişlerinin inşaat sektörünü zor duruma düşürdüğünü vurguladı ve “Denizli’deki beton üreticileri yeni bir zam yaptı. Daha ilginç olan daha önce bağlantı yapmış olan müteahhitlere bu bağlantıları fesih edeceklerini ve yeni fiyattan sözleşme yenilemek istemeleri. Çünkü sektörde firmalar inşaata başlarken fiyatları sabit tutabilmek adına demir ve beton emtialarının bağlantılarını yaparak ödemelerini gerçekleştirir. Hesabını buna göre yapar. Bağlantısı yapılmış, çekleri kesilerek ödene planı yapılmış sözleşmeye uymamak etik değil.  Hepimiz aynı gemideyiz. Bu genel ticaret normlarına uymayan bir davranış” açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön