İnşaat Malzemeleri

İnşaatta yeni dönem resmen başladı! Yapı malzemeleri önceden test edilecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 14 yapı kimyasalları üreticisi firmayla imzaladığı protokol ile ‘İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’ni geliştirdi. Söz konusu sistem ile firmaların ürünleri piyasaya çıkmadan önce test edilecek.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), yapı kimyasalları sektöründeki ürünlerin kalitesini artırmak için ‘İnşaat Malzemeleri Kalite Takip Sistemi’ni (İMKTS); Aragonit, Bostik, Baumit, Ardex, Entegre Harç, Fixa, FoxBau, Kalekim, Koramic, Mapei, Betek, Myfix Yapı Kimyasalları, Saint Gobain Weber ve Sika şirketlerinin desteği ile hayata geçirdi.

Türkiye gazetesinden Önder Çelik imzalı habere göre söz konusu bu sistem kapsamında yapı kimyasalları sektöründeki firmaların ürünleri test edilecek. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yaptığı açıklamada sektörün iç piyasa hacminin 101 milyar dolar olduğunu bunun 50 milyar dolarlık kısmını konut sektörünün oluşturduğunu dile getiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, enerji ithalatının azaltılması için en çok enerji tüketen konutlarda enerji verimliliği sağlamanın millî bir mesele olduğunu belirtti.

Açıklamasında toplamda 200 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Tayfun Küçükoğlu “İnşaat malzemesi sanayisi ülkemizin en büyük üçüncü ihracatçısı ve 2023 rakamları ile 29 milyar dolar ihracatımız var” ifadelerini kullandı. Yaptığı açıklamada İMKTS’nin diğer sektörlere de ilham vereceğine değinen Tayfun Küçükoğlu “Yapı kimyasalları sektörü, inşaat malzemeleri sanayinin gelişiminde kritik bir rol oynuyor ve ortalamanın üzerinde bir büyüme potansiyeline sahip. Gelecek dönemlerde söz konusu  bu sektörün daha hızlı bir biçimde büyümesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de üretilen malzemeler hem iç pazar hem de ihracat pazarları için gerekli niteliklere uygun olmalı. Ayrıca, doğru belgelendirme süreçleriyle desteklenmeli ve beyan edilmiş olan nitelikler ürünlerde gerçekten yer almalı. Bu esas, halkımızın ve ihracat gerçekleştirdiğimiz bölgelerdeki müşterilerimizin doğru ve güvenilir ürünlere erişimini sağlamak açısından son derece önemli” dedi.

UYGUNSUZ ÜRÜN KALMAYACAK

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada akreditasyonu olan kurumlarda yapılan testlerin sonuçlarının ilgili firmalarla paylaşıldığını belirterek şunları dile getirdi: Test sonucunda ilgili standarda göre bir uygunsuzluk tespit edildiği zaman ilgili firmaları uyararak, düzeltici faaliyet gerçekleştirmeleri için belirli bir zaman veriyoruz. Söz konusu bu süre zarfında firmalar, gerekli düzeltici faaliyetleri yapıyorlar ve ürünler yeniden test süreçlerinden geçiyor.

 

Altın mı, gümüş mü? 'Bunu bir kenara yazın' diyen İslam Memiş açıkladı! 2025'in kralı o olacak!

'Üsküdar Yenileniyor' projesi kapsamında kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisleri bugün açılıyor!

TOKİ’den 3 yeni proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ’den konut bekleyenler dikkat!