08 / 05 / 2024

İnsanlık Anıtı'nın yıkımına Nahçıvan 'dan destek geldi!

İnsanlık Anıtı'nın yıkımına Nahçıvan 'dan destek geldi!

Erdoğan 'ın bugün Kars 'ta yapacağı mitinge kadar kaldırılacağı belirtilen İnsanlık Anıtı 'ndaki çalışmalar, hava şartları ve çeşitli teknik aksaklıklar nedeniyle bitirilemedi. 25 Nisan 'da başlayan kesim işleminde anıtın gövdesinden 42 tonluk bir parça d



Kesilen ve anıtın yanında tutulan parçaya B-5 kodu verilirken, 11 'inci parçasının kesimine başlandı. Üçler Tepesi mevkiinde heykeltıraş Mehmet Aksoy 'a yaptırılan 24.5 metre yüksekliğindeki İnsanlık Anıtı 'nın kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların haziran ayı ortalarına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Başbakan 'a ucube desteği

BAşžBAKAN Erdoğan 'ın “ucube ” dediği “İnsanlık Anıtı ” konusunda izlediği politikaya Nahçıvan 'dan destek geldi. Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov, Erdoğan 'a gönderdiği resmi mektupta Başbakan 'ın bu girişimlerinden dolayı minnettarlığını bildirdi. “Hürmetli Başvezir ” diye başlayan mektubunda Talibov Kars 'taki İnsanlık Anıtı 'nın yıkılması konusunda memnun olduklarını belirtti ve bu anıtın insanlık sembolü olmadığını savundu. Talibov, anıtın “ucube ” yani kendi dillerinde de “eybecerlik ” sembolü olduğunu kaydederek tarih sahnesinden silinmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Hürriyet


Geri Dön