30 / 06 / 2024

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

Sosyal medya alışverişleri özellikle Pandemi'den sonra küresel manada daha da çok yaygınlaştı. Adeta sektör haline gelecek kadar çoğalması beraberinde bazı sorunları da getirdi. Sosyal medya alışverişlerinde en büyük sorun 'alınan ürünün değişim aşaması' Peki bu sorunla ilgili neler yapılır.



CAYMA HAKKI SÖZ KONUSU

Müşterinin genellikle sadece sanal ortamda gördüğü bir malı, çok düşünmeden bedelini önceden göndererek satın almakta olduğunu söyleyen Güllü şu ifadeleri kullandı:

cayma hakkının zamanı, hizmet ifasına ait sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ait sözleşmelerde ise tüketicinin  yahut tüketici tarafından istenilen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün devreye girer.

İnternet alışverişlerinde buna dikkat! 14 gün içinde bunu yapmazsanız...

14 GÜN İÇİNDE İADE EDİLEBİLİR

 Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Mesafeli sözleşmelerde, TKHK madde 48/4 uyarınca; tüketiciye, neden göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden vazgeçme hakkı tanınmıştır. Tüketici 14 gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.” dedi.

 2023'ün olmazsa olmaz oyun teknolojisi olabilir! İşte çıkacağı tarih

Oyuncular için harika haber! Nvidia'nın yeni grafik kartı PS5'ten bile daha hızlı! 

Yeni nesilden sonra şimdi de Sony Xperia 10 IV için yeni güncelleme yayınlandı! 


Geri Dön