06 / 05 / 2024

İnternetten emeklilik başvurusu yapılabilir mi?

İnternetten emeklilik başvurusu yapılabilir mi?

Emekli olacak kişiler, emeklilik başvurusuna dair pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de İnternetten emeklilik başvurusu yapılabilir mi? oluyor. İşte detaylar!



Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine gitmeden aylık başvurusu yapmanın iki yolu bulunmaktadır. İlki posta yoluyla başvuru, diğeri de e-Devlet üzerinden başvurudur. İşte bu yollara dair detaylar1

EMEKLİLİK BAŞVURUSU KARGO YOLU İLE BAŞVURU

Posta ya da kargo ile yapılan başvuruda Tahsis Talep ve Beyan Taahhütnamesi doldurulup imzalanması, bu belgeye de bir adet vesikalık fotoğrafı eklenmesi gerekir. Ayrıca Kurumun ilgili müdürlüğüne de bu belgenin gönderilmesi gerekir.

Emeklilik başvurusunda SGK’ya yapılan başvuru büyük önem arz ediyor. Nedeni ise emekli aylığının başlayacağı tarih belirlenirken Kuruma yapılan başvuru tarihin baz alınmasıdır. Posta veya kargo yoluyla yapılacak başvurularda da; başvuru belgesi adi posta veya özel kargo ile gönderilmişse belgenin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih, başvuru belgesi taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT Alo Post veya PTT Kargo ile gönderilmişse belgenin postaya verildiği tarih, Kuruma varacağı tarihi olarak kabul edilir. Genel olarak da aylık başvuru tarihini takip eden aybaşından başlayacağından başvuru belgesinin adi posta veya özel kargo ile gönderilmesi halinde Kuruma ulaşması bir sonraki aya kalırsa, bu durumda aylık daha sonraki aydan başlar. Örneğin, başvuru belgesi Nisan ayının sonuna doğru adi posta veya özel kargo ile gönderildi ve Mayıs ayına geçtikten sonra Kuruma ulaşırsa da aylık Mayıs ayı başından itibaren başlar. Bu yüzden de başvuru belgesinin taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT Alo Post veya PTT Kargo ile gönderilmesi daha doğru olacaktır, çünkü aynı belge Kuruma ulaşmış sayılır ve aylık takip eden aybaşından itibaren başlar.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

E-Devlet internet sayfasındaki Kurumlar bölümüne girilir ve Sosyal Güvenlik Kurumu seçilerek, açılacak sayfadan hemen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi başlığına tıklanıp emeklilik başvurusunda bulunulabilir.

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön