27 / 04 / 2024

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...



Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut’un, İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına ilişkin olarak İPA Başkanı Resul Emrah Şahan bazı bilgiler verdi. Resul Emrah Şahan, Toplu Konut İdaresi Başkanı Bulut’un İstanbul’da açılması gereken yeni konut alanları ile ilgili olarak işaret ettiği bölgelerin Kanal İstanbul güzergahında olduğunu ve Kanal İstanbul’u referans gösterdiğini belirtti.

T24'te yer alan habere göre İPA Başkanı Resul Emrah Şahan şunları dile getirdi:

TOKİ Başkanı Ömer Bulut bundan birkaç gün önce ‘İstanbul'da yeni arsalar üretmemiz gerekiyor yeni araziler üretmemiz gerekli. İstanbul'un gelişmesi için yeni konut bölgelerine ihtiyacımız var. Çatalca'ya doğru İstanbul kuzeye doğru ve Batı’ya doğru genişleyecek. Bunun için yeni planlı alanlar üretmemiz gerekli’ diye bir açıklaması oldu ve bunu da yaparken aslında çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'a da biraz referans vererek yaptı. Yani burada çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahı üzerinde konut bölgeleri açmamız lazım, arsalaşmamız yeni konut bölgeleri üretmemiz lazım diye aslında Kanal İstanbul'un bir konut projesi olduğunu, bir beton projesi olduğuna ilişkin iradeyi bir yönetici olarak koymuş oluyor. Bu nedenle Kanal İstanbul aslında hep söylediğimiz gibi mega kent İstanbul'un gündeminde olmayan, merkezi idarenin bir konut projesi olduğunu en üst mertebede bir yöneticisinden duymuş olduk.

İPA Başkanı Şahan dan TOKİ Başkanı Bulut un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

RANTIN DEĞERİ 85 MİLYAR DOLAR

Yalnızca bundan yine birkaç gün önce 23 Aralık tarihinde yapılan bir açıklamada mega kent İstanbul'un kentsel dönüşüm yol haritasını Sayın Bakan’ın ve Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı bir perspektifte bazı rakamlar duyduk. Orada hangi rakamlar duyduk? Rezerv yapı alanlarında mega kent İstanbul'da önümüzdeki beş sene 400 bin konut gibi rakam söylendi. Bakın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yalnızca İstanbul'da 20 senelik karnesini söylüyorum. 98 bin küsur konut, bunun 60 küsur binini yapmış bitirmiş 30 küsur bini sürüyor. 20 senelik  karnesi 100 bin konuttur. Ama buradan hareketle bir de şuna geleceğim. 6306 (sayılı kanun) kullanılarak yani depremle mücadele amacıyla yaratılmış yasalar, çıkarılmış yasalar, araçsallaştırılarak İstanbul'da depremle ilgili ilan edilen riskli alan rezerv yapı alanları üzerinden çok ciddi rantlar da elde edildi.

İstanbulluların hakkı, İstanbullunun rantı İstanbulluyu değil, yalnızca seçilmiş bir avuç Ekrem İmamoğlu'nun da dediği gibi gerçekten bir avuç sermaye teslim edildi. Bugün mega kent İstanbul'da makro büyük projeleri masaya yatırdığımızda imar artışlarıyla, askeri alanların imara açılmasıyla, söz konusu bu kamu alanlarının imara açılmasıyla, yeşil alanların, deprem, toplanma alanlarının, sağlık alanlarının, donatı alanların imara açılmasıyla ve çoğu da yine deprem yasaları araçsallaştırarak yapılan rantın değeri de 85 milyar dolar.
 

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

Akaryakıtta sular durulmuyor: Motorine ÖTV zammının ardından bu gece indirim geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı!


Geri Dön