29 / 04 / 2024

iPhone 15 Pro modellerinde gelecek 8 yeni özellik!

iPhone 15 Pro modellerinde gelecek 8 yeni özellik!

Yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine gelecek olan 8 özellik açıklandı. İşte bu sene içerisinde göreceğimiz yenilikler...



Apple, geçtiğimiz senenin eylül ayında iPhone 14 serisini tanıtmıştı. Bu cihazlar ile PRO modeller arasında kameradan ekrana ve işlemciden tasarıma kadar pek çok konuda farklılık dikkat çekmişti. Benzer bir durum iPhone 15 serisinde de yaşanacak.  İşte yalnızca iPhone 15 Pro modellerinde olacak 8 özellik…

Yalnızca iPhone 15 Pro modellerinde bulunacak 8 özellik!

Apple, iPhone X‘in çıkışından bu güne kadar piyasaya sürdüğü tüm serilerinde nispeten uygun fiyatlı modelleri ve buna karşılık tüm özelliklere yer verdiği performans cihazlarını ayrı ayrı satışa sundu. Örneğin iPhone XR ve iPhone 11’in ekranlarında AMOLED yerine IPS LCD panel yer aldı.. Ayrıca yakınlaştırma yapan 2. ve 3. kamera da bu cihazlarda kullanılmadı.

Benzer farklar iPhone 14 serisinde de yer aldı. Ekran ve işlemci kısmında bir önceki serinin birebir aynısı kullanıldı. Kamerada geliştirmeler yapılmış olsa da Pro modellerinde kullanılan 48 Megapiksel çözünürlüğündeki sensör bu cihazlarda kullanılmadı.

Bugün ise sadece iPhone 15 Pro modellerinde olacak, yani iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta kullanılmayacak 8 özellik ortaya çıktı. İlk sırada ise A17 işlemcisi var. Bu sene olduğu gibi Pro olmayan modeller bir önceki senenin işlemcisini kullanmaya devam edecek.

İkinci sırada yer alan özellik ise Wi-Fi 6E. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yeni nesil bağlantı yöntemleri yer almayacak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta ise Wi-Fi 6 kullanılacak. Ayrıca yalnızca kablosuz değil, diğer bağlantı türlerinde de bazı farklar olacak.

Örneğin Apple’ın bu yıl USB Type-C bağlantı noktasına geçeceği yönünde iddialar yayılmaya devam ediyor. Fakat dedikodulara göre; yalnızca Pro modellerin bu yüksek hızlı bağlantıdan faydalanabileceğini, aynı zamanda daha hızlı şarj olacağını konuşuluyor.


Geri Dön