30 / 04 / 2024

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

Geçen yıl AB parlamentosu, AB limiti içinde piyasaya sürülen her cep telefonunun USB Type-C şarj bağlantı noktasını kullanacağını söyleyen bir yasa çıkardı.  Bu nedenle, AB yasalarına uygun olarak Apple, bir USB-C bağlantı noktası eklemeyi planlıyor.



 iPhone 15 USB-C bağlantı noktası bu yıl yeni bir norm olacak. Tüm cep telefonları için aynı şarj cihazının sağlanmasına yönelik AB yasası sayesinde artık  yıldırım portları olmayacak. iPhone aynı konektöre sahiptir, 
ancak her şarj cihazı veya aksesuar için mevcut olacağı söylenemez. iPhone'daki USB-C bağlantı noktasının belirli aksesuarlar için kısıtlamaları olacaktır.

Apple'ın iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Belirli Aksesuarlarla Sınırlı Olacak

Apple'ın yıldırım uyumlu ve iPhone'daki USB-C Bağlantı Noktası ile yan yana çalışacak bir entegre devre kartı geliştirdiği bildiriliyor. Bunu göz önünde bulundurarak, ürün yazılımı veya bir yarı iletken çip en fazla kontrolü elinde tutar. Kullanıcıların takacağı aksesuarla etkileşiminde iPhone USB bağlantı noktasını sınırlayacaktır. Bu özellik temelde, onaylanmamış aksesuarların işlem yapmasına izin vermeyecek Yıldırım benzeri bir kimlik doğrulayıcı çiptir.

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek
iPhone, Apple Inc. tarafından tasarlanan ve pazarlanan bir akıllı telefon serisidir. İlk iPhone 2007'de piyasaya sürüldü ve o zamandan beri,  iPhone'lar şık tasarımları, kullanıcı dostu arayüzleri, yüksek kaliteli kameraları ve Face ID, Siri, Apple Pay ve diğerleri gibi bir dizi özelliği ile tanınırlar. Apple'ın iOS işletim sisteminde çalışırlar ve telefona indirmek ve kullanmak için geniş bir uygulama yelpazesi sunan App Store ile uyumludurlar.


Geri Dön