21 / 05 / 2024

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

Geçen yıl AB parlamentosu, AB limiti içinde piyasaya sürülen her cep telefonunun USB Type-C şarj bağlantı noktasını kullanacağını söyleyen bir yasa çıkardı.  Bu nedenle, AB yasalarına uygun olarak Apple, bir USB-C bağlantı noktası eklemeyi planlıyor.



USB-C (USB Type-C olarak da bilinir), bir tür USB (Evrensel Seri Veri Yolu) konektörüdür. Akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve diğer elektronik cihazlar gibi cihazları bağlamak için kullanılabilen küçük, ters çevrilebilir bir konektördür. USB-C'nin en önemli avantajlarından biri, bir cihaza her iki yönde de takılabilmesi ve konektörü doğru şekilde takmaya çalışmanın yarattığı hayal kırıklığını ortadan kaldırabilmesidir.

USB-C, cihazların hızlı şarj edilmesini ve hatta diğer cihazların şarj edilmesini sağlayan USB 3.1 ve USB Güç Dağıtımı (PD) dahil olmak üzere bir dizi teknolojiyi destekleyebilir. Ayrıca, DisplayPort, HDMI ve Ethernet dahil olmak üzere çeşitli protokolleri destekleme yeteneğine sahiptir ve bu da onu çeşitli aygıtları bağlamak için çok yönlü bir seçenek haline getirir.

iPhone 15 USB-C Bağlantı Noktası Sınırlı Aksesuarları Destekleyecek

USB-C kullanımı son yıllarda daha yaygın hale geldi, artık birçok cihaz USB-C bağlantı noktalarıyla üretiliyor, bu da cihazlar arasında bağlantı kurmayı ve veri aktarımını kolaylaştırıyor.


Geri Dön